Populære sporter
All sport
Vis alt

Hevder Solbakken nærmer seg Roma: Kan drysse millioner på OBOS-klubb

Carl Henning Biørnstad

Publisert 07/06/2022 klokken 15:41 GMT+2

Denne uken har gnisten mellom AS Roma og Glimt-spiller Ola Solbakken blusset opp igjen. Nå melder to av Italias største overgangsguruer at vingen nærmer seg en overgang til Den Evige Stad. Det kan være godt nytt for Ranheim.

Nye lagkamerater? Ola Solbakken i duell med Rick Karsdorp.

Foto: Getty Images

De to italienske overgangsguruene Fabrizio Romano og Gianluca di Marzio melder begge at Ola Solbakken nærmer seg en overgang til AS Roma.
Mandag kveld skriver Romano på Twitter at den italienske klubben er i forhandlinger med Bodø/Glimt.
Også overgangsekspert og Sky Sports-reporter Gianluca di Marzio melder at partene jobber med å få på plass en avtale.
– Nå er planen til «I Giallorossi» (kallenavnet til AS Roma, journ.anm) å lande en avtale med Solbakken og planlegge ankomsten, skriver han på sine egne nettsider.

Operert Solbakken

For en drøy måned siden meldte Dagbladet om den stadige Roma-interessen for Ola Solbakken, men at den famøse hendelsen mellom Romas keepertrener Nuno Santos og Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen gjorde det hele komplisert.
Til Discovery noen dager senere uttalte trønderen at det foreløpig ikke har vært noe kontraktsdialog mellom Glimt og han selv.
Solbakkens kontrakt med nordlendingene løper ut ved årsskiftet.
– Jeg har ikke snakket noe som helst med Glimt rundt kontrakt eller overgang. Det som har tatt mye av fokuset mitt er faktisk den operasjonen her. Jeg har kjent mye på at det var på tide å gjøre det nå, så vi har ikke snakket noe om det. Når det (en overgang journ.anm.) blir vil tiden vise. Det er ikke noe mer jeg vet eller kan si om det for øyeblikket, meddelte Solbakken i begynnelsen av mai.
Intervjuet med 23-åringen ble gjort kort tid etter at han måtte under kniven grunnet en langvarig ankelskade.
Inngrepet i hadde ikke noe å gjøre med et mulig klubbytte, ifølge han selv.
– Om overgangsvinduet hadde vært åpent, så hadde ikke det endret noe. Den måtte fikses nå, men det er ikke noe å legge skjul på at jeg vil gjøre det best mulig i Glimt med utlandet som belønning for det. Det hadde vært kjedelig å komme til utlandet og starte med en skade, men det lille inngrepet måtte uansett gjøres nå, forklarte Solbakken til Discovery, som samtidig opplyste om at han sannsynligvis er tilbake til kampen mot Kristiansund over sommerpausen.

15 prosent til Ranheim?

Tirsdag melder Nidaros at Ola Solbakkens tidligere klubb Ranheim sitter med en videresalgsklausul. Avisen hevder at prosentandelen er på 15 prosent.
Ranheims daglige leder Frank Lidahl ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte klausulen.
– Vi bruker ikke energi på dette, men på generelt grunnlag, så er videresalg et naturlig element i alle avtaler når spillere selges fra Ranheim, sier Lidahl, som uttaler at han håper Solbakken selges til det store utland.
Millionene ryker derimot for Ranheim om Ola Solbakken ender opp med å bli værende i Bodø/Glimt ut kontraktstiden.
I januar kan vingen gå gratis, noe som blant annet skjedde da Fredrik Andre Bjørkan byttet ut Glimt med tyske Hertha Berlin.
Ola Solbakken leverte seks mål og tre målgivende pasninger på 11 kamper for Glimt i Conference League, inkludert to mål i 6-1-seieren over Roma i gruppespillet. Trønderen scoret også et mål da lagene møttes i Roma - en kamp som endte 2-2.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame