Det har lenge ligget i kortene at Åge Hareide er den heteste kandidaten til å ta over som ny hovedtrener i klubben, etter at de valgte å fjerne Eirik Horneland fra jobben.
For om lag en måned siden blusset det opp igjen, men da avviste Hareide overfor Eurosport at det hadde vært formell kontakt med Rosenborg. Et trøblete kne gjorde ham uaktuell til å ta jobben allerede da, fortalte 66-åringen, som hadde alt fokus på å bli helt frisk.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
5 TIMER SIDEN
Samme dag rykket imidlertid Rosenborg ut med en melding på sine nettsider, der de hevdet at de var muntlige enige med den tidligere Danmark-sjefen, men at han hadde ombestemt seg.
For noen dager siden åpnet Hareide i et intervju med Adresseavisen for at han kunne være klar allerede 1. september.
– Det virker som at begge parter har veldig klare intensjoner om at jeg kommer oppover og får signert avtalen, uttalte han til avisen.
Eurosport møtte Rosenborgs sportslige leder Mikael Dorsin i forbindelse med søndagens oppgjør mot Aalesund på Lerkendal.
– Generelt i trenerspørsmålet, som jeg har sagt før, så har vi siden dag 1 fulgt en plan, da vi var tvungne til å gjøre noe med det. Så har vi jobbet videre med den og fulgt den hittil, og det har gått ganske bra. Så får vi se når og hvor og hva som skjer.
Samtidig bekreftet han at det er han selv og daglig leder Tove Moe Dyrhaug som fører dialogen med Hareide.
– Når det kommer en ny leder nå, er det vi behøver en sterk leder, med erfaring, og det finnes ikke så mange av dem. Det var planen fra starten, og det håper vi at vi får til, svarte Dorsin på spørsmål om hva de ser etter i en ny trener.
Mandag ettermiddag mener altså NRK å vite at Hareide presenteres som ny RBK-trener tirsdag.
Siden Horneland forsvant ut portene har Trond Henriksen vikariert som hovedtrener.
Se hele intervjuet med Dorsin her:

Hareide har tidligere bekreftet nye RBK-samtaler – dette sier Rosenborg-sjefen om trenersituasjonen

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
6 TIMER SIDEN