Avisa Nordland og Nettavisen melder at det skal ha kommet et bud fra den russiske klubben til Aspmyra, i om lag samme størrelsesorden som da Jens Petter Hauge ble hentet til AC Milan, altså rundt 50 millioner kroner.
De skriver også at det skal være bonuser involvert som vil gjøre beløpet enda større om de slår inn.
Ifølge VG er Botheim på vei til medisinsk sjekk i München.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
13 TIMER SIDEN
På åtte kamper fra start og syv som innbytter for Stabæk i fjor høst, scoret ikke Botheim mål.
Botheim ble fristilt av Rosenborg før årets sesong, og den kontraktsløse spissen ble umiddelbart plukket opp gratis av den regjerende seriemesteren.
I sesongen der de helgule forsvarte sitt gull, scoret den unge spissen 15 ganger på 30 serierunder.
– Det er selvfølgelig en helt annen verden, hvis du ser tilbake på fjorårets høst i Stabæk. Det snur fort i fotball, og det handler om å komme på rett plass og ta lærdom. Jeg har selvfølgelig et veldig godt lag som hjelper meg, og veldig gode trenere. Det er mye som skal klaffe, det handler om å finne riktig plass å være, har Botheim tidligere uttalt til Discovery.
Han har også storspilt i Europa og plassert seg i toppen av toppscorerlistene som inneholder stjernenavn som blant annet Harry Kane og Tammy Abraham.
For spillet i årets sesong er U21-landslagskapteinen også belønnet med uttak på A-landslaget.
– En eventyrhistorie, kommenterer Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Discovery har tidligere snakket med Aasmund Bjørkan om spissens «forvandling».
– Botheim hadde en tøff periode. Han er blitt sett på som et stort talent lenge og møtte motgang, noe flere av våre spillere har gjort. Patrick Berg, Jens Petter Hauge; mange av våre spillere har hatt tøffe perioder i sine karrierer. Botheim kom til oss, og det som har vært utrolig artig med Botheim-saken, er jo hvor hardt han har jobbet og hvor lyst han har hatt til å få det til, sa Bjørkan da og la til:
– Det har gjort at han har vært veldig mottakelig for tilbakemeldingene og rådene han har fått. Og Kjetil Knutsen som et eksempel er ekstremt dyktig til å kommunisere med spillerne. Kravene som stilles er knallharde og tydelige, og Botheim sier vel det selv at han har fått veldig tydelige tilbakemeldinger, mange ganger.
Mandag ble det bekreftet at midtbanemaestro Patrick Berg er solgt til franske Lens. Den ovegangen skal ligge på rundt 40 millioner kroner.

Norge-sjefen om Botheim: – God leder som er blitt klok og voksen

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25