Brann-spillerne la seg flate på gressteppet hjemme på Stadion i ren fortvilelse. Også mot Haugesund i helgen fikk Kåre Ingebrigtsens mannskap seg en skikkelig nedtur. Haugesund vant 2-1 og tok med seg alle tre poengene.
For et Brann som alltid vil ha ambisjoner høyt oppe på tabellen, skal hjemmebanen være et fort. Men i Bergen er vollgraven forsert og borgmurene gjennombrutt for lenge siden. Denne sesongens hjemmebanetabell levner liten tvil. Der er Brann nummer 15. Kun Aalesund, som også ligger på sisteplass på den virkelige tabellen, har vært dårligere hjemme denne sesongen. Brann har nå gått hele ni hjemmekamper uten seier.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
– Det er selvfølgelig frustrerende, sa kaptein Daniel Pedersen etter tapet mot Haugesund.
Nå kan ikke Brann vente så mye lenger på den etterlengtede hjemmeseieren. Det er kun tre poeng ned til Start på kvalikplass. Bergens stolthet er i nedrykksstriden.
– Vi må begynne å vinne fotballkamper igjen, ellers blir det ekkelt her, sa stopper Vegard Forren.

Mener det butter mest i de avgjørende fasene

Forrige hjemmeseier kom mot Sandefjord 17. juli. Da var fortsatt Lars Arne Nilsen trener i klubben. Ting var ikke bare bra under Nilsens tid i klubben, men ansettelsen av Kåre Ingebrigtsen har foreløpig ikke gitt effekten man håpet på i Bergen. Etter tapet mot FKH sa Ingebrigtsen følgende om hva laget sliter mest med:
– Der det butter mest, er i fasene vi skal avgjøre fotballkamper. Der spiller vi med for liten risiko.
– Vi ser at de periodene vi er gode, så har vi gode avstander og et godt kollektiv. De periodene vi sliter, så får vi større avstander. Jeg føler at i det siste så har vi gjort de periodene kortere og kortere, så vi viser i store perioder hvordan vi ønsker å ha det. Også må vi få uttelling på målsjanser, for vi skaper egentlig ganske bra med målsjanser i etablert også.
Eurosports eksperter tror Brann lever farlig. Se klippet her. Saken fortsetter under videoen:

Ekspertenes nedrykksdom: Tror Brann lever svært farlig

Har slitt de to siste sesongene

Det er ikke bare den siste tiden Brann har slitt hjemme. I fjor var de kun det 13. beste hjemmelaget i Eliteserien, sammenlignet med at de var fjerde best i 2018.
Den negative kurven i Bergen er alarmerende. Ingebrigtsen påpeker at det ikke bare er hjemme det har gått trått.
– Det er ikke bare Stadion, det er et lag som har vunnet 16 fotballkamper på over to år, så det gjelder egentlig de fleste arenaer. Det handler om samhandling, det er et lag som ikke er dyktige nok kollektivt, det har vært for mye én-og-én, og det har vi jobba med å få bort. Vi er nødt til å få tilbake kollektivet offensivt og defensivt.
– Har de høye skuldre når de går ut på eget gress, selv uten publikum?
– Jeg tror ikke det er så fryktelig mange av de gutta som går utpå her som husker så fryktelig mye av åtte av de siste elleve åra. De husker de to siste, og da har de vunnet 16 fotballkamper. Det er den gjengen som går utpå her, og det er i den gjengen vi skal spre den tryggheten at vi er gode nok og at vi skal spille det spillet vi alltid skal spille. Både på Stadion her og på andre stadioner. Da skal vi tåle å stå i det sammen.
Nå haster det. Etter at den tidligere RBK-treneren Ingebrigtsen tok over laget, er det kun blitt én seier. Brann har tatt nest færrest Eliteserie-poeng i den perioden.
Slik ser resten av Branns kamper ut: Rosenborg (b), Aalesund (h), Viking (b), Sarpsborg 08 (h), Start (b), Odd (h).

Snakker ikke om nedrykk: – Vanskelig å forstå hva som skjer

Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
7 TIMER SIDEN