Her dunker Junker inn Bodø/Glimts mål nummer 100

Oppdatert 09/12/2020 klokken 20:56 GMT+1

Haugesund ønsket å krone Christian Grindheims siste hjemmekamp med å påføre Bodø/Glimt deres andre tap denne sesongen. I stedet var det de to superdanskene som viste seg frem.

Kasper Junker

Haugesund - Bodø/Glimt 0-4
De har dominert Eliteserien, og vunnet ligaen for lengst, men Bodø/Glimt-toget fortsatte å produsere mål i sesongens nest siste kamp.
For selv om denne dagen skulle handle om at det var Grindheims siste hjemmekamp, var det to dansker som var ute etter å spolere festen.

Toppscorerjakt og 100 mål

Det var mye å spille for blant Glimt-spillerne, som klarte å nå 100 seriemål med storseieren. I tillegg var det en danske med målteft, som skulle ut å jage toppscorertittelen.
Etter kampen fikk den danske hat trick-helten høre at de hadde nådd en stor milepæl.
– Er det 100? Fett. Det er dritbra og det er en flott prestasjon. Jeg må takke guttene i dag for å spille meg i gode posisjoner, og 100 er en stor prestasjon, sier Kasper Junker.
Også trener, Kjetil Knutsen, var veldig fornøyd med å nå den magiske grensen.
– Vi har hørt mye, og det er en vanvittig milepæl. De klarer det en runde før serieslutt. Vi ønsker å stå for offensiv fotball, og når man har scoret 100 mål. Da har vi lykkes, sier han.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Junkers hat trick-show senket Haugesund

Stølås i sentrum i første omgang

Kasper Junker sendte bortelaget i føringen på straffe etter at Alexander Stølås på klønete vis la Philip Zinckernagel i bakken.
Så var det nok en klønete involvering av Stølås som ga Glimt frispark godt ute på høyresiden. Zinckernagel lurte derimot Helge Sandvik og fikk lirket ballen inn i nærmeste hjørne, og sørget for 2-0 til pause.
Den ledelsen sørget for at Glimt stod med ufattelige 98 mål ved hvilen, og i den andre omgangen fortsatte de å jage den magiske 100-målsgrensen.
En annen grense på 100 ble derimot nådd først. Da Hugo Vetlesen kom innpå åtte minutter etter pause ble han den yngste spilleren i historien til å nå 100 eliteseriekamper.
Etter 71 minutter fikk kaptein Grindheim velfortjent applaus da han ble tatt av banen for siste gang på hjemmebane. Etter avslutningen mot Kristiansund går han inn i akademiet til Haugesund, der han skal være trener.

Junker fortsatte målraset

Junker fortsatte å jakte toppscorertittelen, og kun ett minutt etter at Pellegrino scoret sin 24., fulgte dansken etter. Saltnes tredde han gjennom, før han trakk seg inn i banen og dunket ballen i nærmeste hjørne.
Fredrik Pallesen Knudsen i Haugesund var ikke så fornøyd med at målene rant inn bakover.
– Vi spiller på Bodø/Glimts premisser. Det blir vanskelig å vinne fotballkamper når vi skal ligge lavt i 90 minutter, forteller han.
Han var derimot ikke ferdigscoret. Fire minutter før slutt satte han sitt 25. og BGodø/Glimts mål nummer 100 i årets Eliteserie(!). I tillegg var det hans tredje hat trick.
Junker var ikke så opptatt av duellen med Pellegrino, men ville rose laget etter kampen. Knutsen tror derimot han bryr seg mer om å bli målkonge i Eliteserien enn han gir uttrykk for.
– Ja, jeg tror det, men det er lov det. Han gjør en flott kamp, og laget gjør en flott kamp på en utfordrende matte, sier treneren.
Det ble sluttresultatet betyr lite for tabellen, siden ingen av lagene kunne bytte ligaposisjon ved noen av utfallene ble Haugesund stående på den trygge 8. plassen.