MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
Vegard Forrens skjebne ble behandlet i både Molde fotballklubb og Molde Fotball AS sine styrer. De til sammen 11 styremedlemmene lyttet til innspill fra klubbens administrerende direktør Ole Erik Stavrum.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN
Etter det Eurosport forstår var trener Erling Moe opptatt av hensynet til spillegruppa, at balansen og harmonien i den ikke måtte forrykkes av Forren-saken. Det er kjent at MFK-troppen har vært delt i synet på Forrens lån av penger fra botkassa.
Derfor ble det nær umulig for treneren å ha med seg Forren videre.
– Dette har gått veldig fort og jeg har ikke fått snakket så mye med Ole Erik Stavrum om dette, som er den som skal uttale seg fra oss, så jeg har ikke så mye å tilføye utover det jeg har sagt tidligere. Jeg ønsker Vegard all mulig lykke til i fremtida, sier Moe til Eurosport på Molde-lagets fridag fredag.
Torsdag kveld gikk Moe langt på vei i å bekrefte til Romsdals Budstikke at det var en riktig avgjørelse å avslutte samarbeidet og at han ikke så en annen ende på visa for Forrens Molde-karriere.
– Slik som saken utviklet seg denne uka, ble dette den eneste løsninga for begge parter. Slik samarbeidsforholdene framsto internt, ble det bare klarere og klarere. Det var ingen annen løsning, sa Moe til lokalavisa.
Ved å komme til en løsning der MFK strakk seg et godt stykke for å hjelpe Forren i situasjonen han har havnet i, får man nå forhåpentligvis ro framover. Det var en viktig faktor for at saken fikk det utfallet den fikk.
– Kan du forstå at trenerens ord veier tungt i en sak som omhandler en sentral spiller i troppen?
– Det kan jeg. Men jeg har i grunn sagt det jeg skal i saken og jeg ønsker ikke å forlenge denne historien noe mer i media. Jeg syns vi har løst det på en måte som partene er fornøyde med, også får vi la det være med det, sier Moe.
Supporterne i Tornekrattet er likevel ikke fornøyd med begrunnelsen fra Molde FK.
– Vi skjønner det juridiske i det, men vi forstår absolutt ikke det menneskelige i det. Det var absolutt en mulighet for at dette kunne bli løst og at vi kunne beholdt Vegard Forren i MFK.
Det sier Eva-Brit Mauseth til Eurosport fredag. Hun representerer et supportermiljø som er særdeles skuffet over egen klubbs håndtering av en kinkig sak, som i dag ender med at Vegard Forrens avtale med klubben han har representert hvert år siden 2009, avsluttes.

Etterlyser en forklaring

I pressemeldingen og uttalelsene som har kommet i kjølvannet av avgjørelsen uttaler alle parter at det trist at Forren forlater klubben og at det endte slik. Det gjelder både spilleren selv, direktør Ole Erik Stavrum, trener Moe og spillerne som har uttalt seg.
– Det er styret vårt enig i, men vi mener det var mulig å få til en annen løsning. Behandlingen av Forren er kanskje akseptabel for omverdenen, men for oss som bruker mye av fritida på å støtte laget kan vi ikke akseptere det som nå skjer, svarer Mauseth.
Supporterne er innforstått med at det har skjedd et tillitsbrudd, men mener likefullt klubben burde stilt seg bak Forren.

– Kan være helt riktig håndtert

Eurosports ekspert Joacim Jonsson stiller seg undrende til om det kun er lånet fra spillernes botkasse som er utslagsgivende, men understreker hvor vrient det er for MFK å blidgjøre alle i denne betente saken.
– Det er en vanskelig sak i og med at det er en personalsak. Bakteppet er håndteringen av voldtektssaken fra et par år tilbake, det er ikke til å legge skjul på. Det gjør saken mye vanskeligere å håndtere for MFK. Det blir grobunn for spekulasjoner, og jeg vil tro det ligger noe mer bak enn det som har kommet fram til nå. Det bør ha vært en serie med hendelser og advarsler, som nå fikk begeret til å renne over, sier svensken.
Samtidig utelukker han ikke at også Molde-legenden ser seg tjent med at ikke alle detaljer kommer fram i lyset.
– Nå har de kommet fram til en avtale med Forrens rådgivere, og det må omverdenen respektere. Det kan jo hende også Forrens side ikke ønsker å komme ut med alle detaljer. Vi som sitter på utsiden kan ønske mer informasjon, og det kan hende det hadde vært riktig å gå ut med mer detaljer, men så lenge saken står som den gjør nå kan ikke vi forvente mer. Det kan godt tenkes at Molde har håndtert denne saken på helt riktig måte, sier Eurosports ekspert.

Ønsker ikke spekulere

Eurosport har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Ole Erik Stavrum for en kommentar de siste par dagene. Molde-direktøren har ikke respondert på våre henvendelser, og har ikke kommentert saken utover pressemeldingen som kom torsdag kveld.
Forrens advokat Odd Arne Nilsen er også ordknapp når Eurosport tar kontakt.
– Jeg har ikke lyst til å si mer i saken, for å være helt ærlig. Jeg ser det er spekulert mye, men det er det som har vært kommunisert fra Molde som er sakens kjerne, sier han.

Ville ikke gått på kamp i morgen

I dag skal papirene undertegnes som avslutter arbeidsforholdet mellom Forren og MFK. Fredag kveld skal Tornekrattet samles for et styremøte. I følge Mauseth er det sterke signaler på at majoriteten – minst fire, fem stykker – trekker seg fra sine styreverv.
– Det er opptil hver enkelt hvordan vi forstår denne saken, så får vi respektere hva hver og en vil gjøre. Vi gikk veldig hardt ut, og det får vi stå i nå.
Selv hadde hun ikke gått på Molde-kamp til helgen, dersom det var åpnet for publikum.
– Nei. Det må synke inn, det hadde blitt for sterkt for meg akkurat nå. Supportereffektene mine ligger godt gjemt i en skuff per nå. Men det er noe med kjærligheten til MFK som ligger der, de kommer nok fram igjen, men det er fryktelig tungt nå, det er det.

Vil selge Molde-bord

Torsdag kveld la hun ut et bilde av et solid marmorbord på Facebook. På bordplaten er det inngravert en MFK-logo – det er nå til salgs.
– Jeg prøvde å løfte marmorplata, men det er så tungt, så jeg har endt med å bare snu plata – den er akkurat like fin på andre siden. Jeg har ikke noe lyst til å sitte å se på MFK-logoen hver gang jeg setter meg ute i sola, forklarer Mauseth, som for første gang i samtalen trekker på smilebåndet.
Litt humor er det fortsatt i den avtroppende supporterlederen, men at sympatien hennes ligger hos Forren og ikke Molde er helt sikkert. Derfor ser hun ikke på det som noe negativt om 32-åringen returnerer til rosenes by med en annen drakt.
– Vegard er velkommen tilbake til Aker uansett hvilken drakt han kommer i. Vi har gjort det samme med Magne Hoseth (da han var i VIF) og vi har hyllet flere spillere som har kommet tilbake tidligere. Spillere kjøpes og selges, sånn er det, det er ikke alltid de bestemmer selv at de kommer og går fra MFK. Da vurderer vi måten de går på, og måten Vegard har gått på tilsier ikke noe annet enn at vi skal hylle ham.
Fikk du med deg denne?

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02