Det bekrefter klubben i en pressemelding.
Møtevirksomheten begynte rundt 10:00 i dag (mandag) med begge parters forklaringer hver for seg, før styret har sittet i internt styremøte siden det og godt utover kvelden.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Rett før klokken 22:00 kom følgende pressemelding fra Godset:
"For noen uker siden mottok Strømsgodset Toppfotball et varsel fra en ansatt i klubben mot hovedtrener Henrik Pedersen. I kjølvannet av dette varslet har først ledelsen og deretter styret i Strømsgodset Toppfotball gjennomført en grundig intern utredning.
I denne utredningen er det avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt.
Det er derimot ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen.
Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben.
Styret tar sterk avstand fra rasisme og vil understreke at det er nulltoleranse mot rasistiske holdninger i klubben."
I en uttalelse til VG sier Strømsgodset-trener Henrik Pedersen at han personlig ikke har vært i tvil om at anklagene mot ham var grunnløse.
– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, skriver Pedersen til avisen.

Intern utredning

Torsdag formiddag kunne Discovery avsløre anklager om at Strømsgodset-trener Henrik Pedersen skal ha kommet med rasistiske bemerkninger og uønsket oppførsel overfor enkeltpersoner innad i klubben.
Pedersen har ikke besvart Discoverys henvendelser, men i en pressemelding publisert på Godsets nettsider fredag kveld avviste han dette.
Søndag omtalte også Discovery at advokat Eirik Monsen er engasjert av en Godset-ansatt. Han er advokat i Norske Idrettutøveres Sentralorganisasjon (NISO), i tillegg til å representere en ansatt i klubben gjennom eget advokatfirma.
Monsen fortalte at han har vært kjent med saken i halvannen uke.
– En av grunnene til at man hyrer en advokat, er at man er usikker på hvilke rettigheter man har i den situasjonen man befinner seg i, men vet at det er begått en urett. Det trenger ikke å være mer dramatisk enn som så. En vil gjerne ha en advokat som kan bistå i møter med klubben og som kan synliggjøre de rettigheter og regler som gjelder, sa Monsen.
Strømsgodset har bekreftet at de har iverksatt en intern utredning av saken.
– Per nå har vi snakket med spillere og trenere, vi hadde et styremøte lørdag og har avtalt møter med klienten til Monsen mandag. Vi skal også ha et møte med Henrik Pedersen mandag, sa Ivar Strømsjordet, styreleder i toppfotballen i Godset, til Discovery søndag.

Ivareta rettigheter

Samtidig bekreftet han NISOs rolle i saken og fortalte at klubben har tilrettelagt for spillerne, slik at de kan si fra til sin interesseorganisasjon om de ønsker.
Da håpet styrelederen å ha tilstrekkelig informasjon i saken til å kunne konkludere mandag.
Samtidig har både han og daglig leder Dag Lindseth Andersen, som uttaler seg både som øverste leder i administrasjonen og som arbeidsgiver, vært tydelige på å at de må ha alle forhold klart for seg før de kan komme med en avklaring.
– Som arbeidsgiver må vi ivareta alle ansattes rettigheter, og i en slik sak er det naturlig at vi må bruke litt tid før vi konkluderer, sa Lindseth Andersen søndag.
Advokat Monsen uttalte søndag at han opplevde at klienten hans i møte med Godset-ledelsen fikk redegjort for sin versjon og opplevelser på en god måte, og at det ble respektert og lyttet til.
– Så har det nok vært vanskelig for klubben å finne ut hvordan de best kan håndtere dette når vi har havnet en slik situasjon. Og vi har heller ikke pushet det, sa han.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33