Fredag formiddag gjennomførte Rosenborg en av de siste treningene i Trondheim før de reiser sørover til Molde. Treningen gikk delvis uten en småskadet Pål André Helland som sliter med en stiv legg.
– Pål sliter. Han har problemer med leggen som han sleit med før Kristiansund-kampen, og vi må vurdere om han er disponibel i morgen, sier RBK-trener Eirik Horneland til Eurosport etter fredagens trening.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
I GÅR PÅ 18:04
Pål André Helland spilte 75 minutter av seriepremieren mot KBK tirsdag – en kamp som endte 0-0.

Ikke hundre prosent

Eirik Horneland utelukker ikke at Helland blir klar til Molde-kampen, men mye tyder på at det er relativt lite sannsynlig at han kommer opp som en av elleve i lagoppstillingen.
– Så det er fortsatt ikke tatt noen avgjørelse på Helland?
Det får vi se på, svarer en kryptisk RBK-trener.
Medisinsk koordinator i Rosenborg Haakon Schwabe er tydelig på at Helland fortsatt har et stykke å gå.
– Vi må være helt sikre på at han er hundre prosent for at han skal være aktuell. Og det er jeg ikke nå. Da skal det mye til for at han er hundre prosent i morgen også. I hvert fall for en plass i startelleveren, uttaler han til Adressa.

Molde uten James og Eikrem?

Molde på sin side gjorde omtrent rent bord mot Aalesund, men Erling Moe kom ikke unna flere skår i gleden i løpet av de første 90 minuttene av Eliteserien. Målscorer Leke James pådro seg to gule kort og ble sendt i dusjen før det var spilt 70 minutter på Sunnmøre.
Dermed går fjorårets Molde-toppscorer glipp av gigantoppgjøret mot Rosenborg. Også Magnus Wolff Eikrem er svært usikker til lørdagens oppgjør, etter at han måtte forlate banen med en ispose rundt låret i den andre omgangen. Det viste seg at midtbaneeleganten hadde pådratt seg en strekk på baksiden av låret.
Eikrem har ikke deltatt på Moldes fellestreninger de to siste dagene, og ifølge Romsdals Budstikke skal 29-åringen undersøkes i løpet av fredagen.

Stengte fredagens trening

Molde valgte å stenge fredagens trening for presse og publikum. Om stengingen av treningen er i sammenheng med om Molde jobber med å få Eikrem klar til lørdagen vites ikke, men Eikrem selv har ikke ønsket å kommentere sin egen skadesituasjon.
Til Eurosport torsdag sa Eliteserie-ekspert Tor Ole Skullerud følgende om at både Leke James og Magnus Wolff Eikrem angivelig er ute til RBK-kampen:
– Det betyr mye, det betyr at de må stable om på relasjoner som har satt seg bra. De to største poengspillerne kan være ute mot den største konkurrenten. Selv om de har god dekning byr det på hodebry. I og med at Ohi Omoijuanfo har vært skadet, må de kanskje spille med Ola Brynhildsen. Misforstå meg rett, det er fortsatt gode alternativer. Men de må finne en ny løsning og det er ikke heldig mot Rosenborg.
Sett denne?

Spørsmålet halve Fantasy-Norge lurer på

Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38