Marcus Holmgren Pedersen ble hentet til Molde for å utfordre Kristoffer Haraldseid på høyrebacken. Men etter at haugalendingen røk korsbåndet like før sesongstart, er 19-åringen plutselig blitt Erling Moes førstevalg.
Det har vært en brå omveltning etter å ha vært inn og ut av et Tromsø-lag i 2019.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
– Jeg har fått spille ganske mye i sesongstarten, mer enn forventet. I TIL var det mye frem og tilbake, men jeg har vokst mye det siste året. Jeg føler meg klar for å ta den jobben jeg har fått nå, og ser for meg å måtte spille en del flere kamper. Jeg er førstevalget nå, men det er fortsatt konkurranse. Jeg må opprettholde nivået mitt og utvikle meg enda mere, sier 19-åringen til Eurosport.

Løper mest av alle

Unggutten har høstet mye ros hos trener Erling Moe, spesielt for sin løpskraft. MFK-sjefen kalte blant annet Holmgren Pedersen for en «evighetsmaskin» i sesongoppkjøringen.
Og det med god grunn – statistikken viser nemlig at Hammerfest-gutten springer både mer, og med større frekvens, enn de aller fleste i Eliteserien.
– Det er en av mine styrker det med løspkraften, helt klart. Det er mye trening som må til, både i form av styrke og kondisjonstrening. Så er det jo det med farta også...
– Ja, for det er ikke akkurat rolig jogg det er snakk om her?
– Nei, det er mye høyhastighet. Det er litt den stilen jeg har, smiler Holmgren Pedersen.

Friidrettsbakgrunn

Og noe av hemmeligheten bak tallene ligger i fokuset på en annen idrett i sine yngre år.
– Jeg trente friidrett da jeg var mindre, som et supplement til fotballen, og det har funket bra. Man lærer hvordan man skal løpe og teknikker som gjør deg raskere om du lærer å bruke de riktig. I tillegg handler mye om styrkeøvelser med fokus på eksplosivitet. Det er mye frekvens inne i bildet, noe som er viktig for å opparbeide seg god akselerasjon.
– Og det ser ut til å fungere i ditt tilfelle?
– Ja, det gjør jo det, gliser Moldes evighetsmaskin.

Spillerrådet: Livet som syndebukk, Pellegrino og utfrysing og Glimt-hyllest

Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29