Trolig lagoppstilling (4-2-3-1):
J. Deumeland
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
E. Wichne – D. Lowe – J. Jørgensen – K. Tønnesen
E. Segberg – Aremu
K. Skaanes – E. Schulze – K. Kabran
M. Ramsland
Keeper - 3
Jonas Deumeland var lyspunktet da Start rykket ned i 2018. Jeg synes ikke han var helt patent i 2019 da han hadde flere tvilsomme inngripner. Han har sett bedre ut denne oppkjøringen, men i min bok er det fortsatt en del spørsmålstegn rundt han. Bak han finnes lokale Amund Wichne som har ankommet fra Viking.
Forsvar - 2
Meget vanskelig å plassere dette forsvaret. Lowe er svært god individuelt, men har vist at han fungerer dårlig når han må forholde seg til andre. Opptrer til tider som en løs kanon. Joackim Jørgensen må ta et lederansvar i de bakre rekkene, noe han normalt ikke trives spesielt godt med. Jørgensen er en god stopper på dette nivået og vil garantert levert varene, men om han i tillegg klarer å binde forsvaret sammen gjenstår å se. Unge Jesper Daland og nye Henrik Gjesdal er andre alternativer på stopperplass. Eirik Wichne har sett meget bra ut i oppkjøringen, og han kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen. Tror dog at han må få en god start, ellers kan det mentale spille han et puss. Jeg tror Tønnesen tar venstrebacken i konkurranse med Robstad. Litt likt resten av Start så råder det usikkerhet i denne lagdelen. Potensialet er der, men det er også mangelen på ledere og da kan det bli absolutt alt fra gull til gråstein.
Midtbane - 3
Afeez Aremu har jeg ventet på, og kanskje blir dette hans sesong. Dekker enorme flater og har i tillegg mer enn gode nok ferdigheter. En spiller som virkelig må levere hvis denne lagdelen skal fungere. Ved sin side får han trolig Erlend Segberg. En trygg spiller som tar gode valg med ballen, men spørsmålet er om tempoet blir for høyt i Eliteserien. Allsidige Isaac Twum og Adnan Hadzic knakker også på døren, og er alternativer på den posisjonen. I den fremskutte midtbanerollen kan mange spille, men jeg tror det blir en kamp mellom Schulze og Markovic. Mye talent i denne lagdelen, men også en god del usikkerhet. Det kan bli alt mellom himmel og helvete.
Angrep – 2
Martin Ramsland har fått en kunstig høy status etter sensasjonskampen mot LSK i fjor. Jeg tror Start-folket skal være forsiktig med å tro at han skal frelse dem på øverste nivået. Han vil helt sikkert gjøre en god jobb, men til nå har han aldri vært noe annet enn en OBOS-spiss. Det er opp vil bevises i 2020. Adeleke Akinyemi er svært spennende, men den stygge skaden gjør at vi kanskje aldri får se hans egentlig nivå. Bringaker vil være backup. På kantene er det flere alternativer, men trolig blir det Kabran og Skaanes som starter sesongen. Kabran har kapasitet, men kommer fra en svak opptreden i 2019. Skaanes har mange hatt store forventninger på i mange år, men han har ikke tatt Eliteserie-nivået til nå. Tryggvason har til tider vært god i oppkjøringen og kan bli en brikke utover i sesongen. Markovic kan spille kant, men trives best i den fremskutte midtbanerollen. Et annet alternativ er evigunge Espen Børufsen som er tilbake etter langtidsskade. Han har et høyt laveste nivå.
Treneren - 2: Joey Hardarson
Hardarson kom inn i fjor etter at Kjetil Rekdal måtte gå. Han tok laget opp via kvalifisering mot LSK. Men strengt tatt så burde også det Start-laget rykke opp. Kvaliteten og forutsetningene, kontra de aller fleste motstanderne, var stor. Spillet var varierende og til tider ikke spesielt imponerende. Spørsmålet er om han i 2020 klarer å holde gruppa samlet, det er tross alt en del urokråker å behandle. Han må fortsatt bevise noe, den godeste Hardarson, og den sjansen får han i 2020. Før det er gjort er jeg nøktern med terningkastet.
Nøkkelspilleren: Afeez Aremu
Den unge nigerianeren som det var stilt enorme forventinger til når han kom, har til nå ikke klart å ta ut sitt potensial. Men skal Start ta ut sitt nivå denne sesongen trenger de en ledestjerne på midtbanen. Aremu har egenskaper til å dominere den lagdelen, og i år er det opp til bevis.
Gjennombruddet: Eman Markovic
Norsk-bosnieren med en haug av U-landskamper klarte aldri å etablere seg på stjernespekkede Molde. Etter en tur til sitt andre hjemland, Bosnia, kom han tilbake til Start i fjor høst. Til tider viste den elegante offensive midtbanespilleren sine ferdigheter og forståelse, men han har slitt med å stabilisere seg. Kan 2020 være året for det?
Salgsobjektet: Afeez Aremu
Jeg velger Aremu også på denne posten. Han har et voldsomt potensial, og tar han ut det denne sesongen er han vekk til sommeren.
Undervurdert: Eirik Schulze
Nye og lokale Schulze er en liten «unsong hero». Kan bekle flere posisjoner. Sentralt, kant og i den fremskutte midtbanerollen. Jobber knallhardt og er i tillegg en spiller som ofte leverer over 10 målpoeng per sesong.
Drømmespilleren: Jørgen Horn
Ja, jeg vet at Jørgen Horn er svært skadeutsatt, men de lederegenskapene som han besitter kunne Start ha drept for å få.
X-faktoren: Kevin Kabran
Svensken viste i 2018 sitt potensial, og er den offensive spilleren som kan gjøre en del på egen hånd. 2019 vil han dra et svart strek over, men våkner han på den rette siden i 2020 kan han vinne kamper for Start.
Overgangsvinduet
Forrige gang hentet Start mye og dyrt. Mange spillere med stort potensial som skulle selges enda dyrere videre. I teorien virket dette bra, og Start så småspennende ut denne gangen. I praksis ble det «pannkaka» og en veldig dyr butikk. Nå er Schulze, Wichne og Gjesdal hentet inn, og det er vel ingen av motstanderklubbene som mister nattesøvnen av det. Samtidig kan det kanskje skape en bedre gruppedynamikk enn sist gang var Eliteserie-spill på Sør Arena.
Sesongen
Start er det vanskeligste laget å spå denne sesongen. Flere av spillerne med det høyeste potensialet er humørspillere, noe som gjør at Start på gode dager kan slå de aller fleste, men kommer de inn i blindgate, er jeg redd dem ikke kommer seg ut av den. Jeg savner ledere i dette laget. Tilnærmingen er helt annerledes enn sist gang laget var i Eliteserien. Denne gangen har man hentet mye spillere med lokal forankring og har en helt annen profil enn sist. Siden har heller ikke Start de samme økonomiske musklene som for et par år siden, og det kan bli vanskelig å gjøre noe med spillerlogistikken i et sommervindu. Eierne som ble søkkrike på GIG har mistet enormt mye etter at aksjen sunket som en stein. Jeg tror Start-tilhengerne skal være fornøyde hvis de også spiller Eliteserien i 2021, men får dem det til å flyte så kan dem havne midt på tabellen.
Sett denne?

Ny avtale for Start: – Har stor økonomisk betydning for klubben

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00