Det sier han til Adresseavisen som har intervjuet fotballprofiler på herre- og kvinnesiden om problemet med homofili i fotballen. Det gjør avisen etter det anonyme brevet fra en Premier League-spiller som beskriver tilværelsen som homofil fotballspiller som et mareritt.
– Dessverre ser vi at mange land er langt mer konservative enn oss nordmenn. Jeg tror frykten for å ødelegge for et mulig proffeventyr i utlandet gjør at man ikke ønsker å stå fram som homofil, sier Helland.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
I GÅR PÅ 18:00
– Jobbmulighetene kan ryke, sier han.
Landslagsprofilen Ingrid Syrstad Engen spiller i tysk Bundesliga, og sier det er veldig trist å lese brevet fra den anonyme fotballspilleren i England.
– Jeg syns det er veldig vanskelig å skjønne hvorfor det er sånn. Det må nok gjøres noe på alle plan, som Premier League-spilleren er inne på. Jeg tror også det må slås hardt ned på når folk bruker homofili som skjellsord og slikt, sier hun til Adressa.
Henrik Lunde i Norges Fotballforbund sier at NFF jobber med saken, men at de ikke vet hva som skal til for å få en proffspiller på herresiden til å stå fram som homofil.
(©NTB)
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55