– Uten at jeg skal være hovmodig, så utnevner jeg meg selv til en av treningens mest dominante.
De sier Helland til Adresseavisen etter søndagens treningsøkt i Trondheim.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

Sentral i treningskampene

Lite stemte for Pål Andre Helland i fjor, da han kun startet ni seriekamper for de hvitkledde trønderne. I oppkjøringen har kantspilleren derimot fått fart på sakene, og scoret mot Stjørdals-Blink, GIF Sundsvall og Kristiansund før koronavirusets utbrudd i Norge.
– Vi rakk å se han i noen treningskamper før det stengte ned og han var involvert i stort sett hvert eneste mål Rosenborg scoret i de treningskampene, sa Eurosports fotballkommentator Asbjørn Myhre i Indre bane.
I slutten av mai pådro den skadeplagede 30-åringen seg en muskelstrekk, og det var ventet at lynvingen skulle være ute i to uker. Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mente da at det var en strek i regningen for RBK på flere måter.
– Horneland vil virkelig spille han i form. Han skal være med på alt, han skal være «fit» og han skal være god i år. Det var kanskje ikke noen klinsj, men de satt ikke helt sammen i fjor, og nå skal de vise at det her har gått seg til. Det er klart at det er ugunstlig, sier Jonsson i Indre bane.

Spiller mot Ranheim

Men nå ser det derimot ut til at det meste er fryd og gammen i Trondheim. Ifølge Adressa er Pål Andre Helland tilbake for fullt.
Planen er at Helland får seg noen etterlengtede minutter i beina mot Ranheim på tirsdag.
– Planen er at jeg skal spille mot Ranheim. Så får trenerne bestemme om det blir nitti minutter, sier han til avisen, noe også trener Eirik Horneland bekrefter.
Sett denne?

Her må Helland avbryte intervjuet på direkten

Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19