TRONDHEIM (eurosport.no):
Onsdag meldte Eurosport at det ble meget høy temperatur mellom RBKs rutinerte landslagskeeper André Hansen og venstrekant Samuel Adegbenro etter 0-1-tapet mot Molde lørdag kveld.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Les også: To Rosenborg-stjerner i opphetet krangel på bussen
Slik Eurosport kjenner situasjonen var det lang tids frustrasjon om Adegbenros for egoistiske avgjørelser og manglende evne til å innrette seg i RBKs spillestil som gjorde at Hansen tente til. Flere i Rosenborg-garderoben skal dele keeperens frustrasjon. Sånn sett var ikke konfrontasjonen uventet, og det var heller ikke første gang de to har kjeklet.
For Pål André Helland er det helt i orden at det blir hett på spillerbussen etter tap, selv om han ideelt sett ikke vil ha slike episoder.
– Ideelt sett skal det ikke dukke opp i det hele tatt, at alt er bare fryd og gammen, men nå har vi tapt kamper og da bruker det å være litt temperatur. Så syns jeg det er stor framgang at de tar den konfrontasjonen og at det smeller i et par minutter, får blåst ut frustrasjonen de har og så gjør de opp og er kompiser etterpå, sier Helland.
Se hva André Hansen sa om situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Hansen: – Setter pris på at det er litt frustrasjon

– Ikke en kul situasjon

Han utdyper at det ikke har vært kulturen i garderoben de siste årene.
– Sånn det har vært siste året at man har gått og sutra til seg og sine istedenfor å konfrontere hvis man har et problem eller en konflikt. Hos alle lag som har ambisjoner så går det en kule varmt når man taper, forklarer han.
Lagkompis Marius Lundemo var tilstede da det smalt
– Det er mye frustrasjon etter en sånn kamp og sånn sesongstart, og da er det greit å få renska lufta litt. Da blir det oppheta diskusjoner, men man får snakka ut om det da og blir ferdig med det, er hans tanker om episoden.
– Det har skjedd med spillere før, det er ikke en kul situasjon, men man løste det godt følte jeg. Det er ganske god takhøyde for det der, man er litt vant til det egentlig, men selvfølgelig er det ikke en ideell situasjon. Men man løste det godt, og det er bra.
– Hvor går grensa for hva som er greit?
– Så lenge man holder det saklig og ikke går for mye på person og enkeltspillere. Der går grensa for meg, svarer Lundemo.
Se hva Adegbenro sa om krangelen. Saken fortsetter under videoen.

Adegbenro: – Noen ganger må man bare ha en liten krangel

Helland sympati for Adegbenro

Helland måtte stå over kampen mot Molde grunnet en leggskade og var derfor ikke på bussen hjem fra rosenes by. Mot Bodø/Glimt torsdag er han tilbake fra start og flankerer motsatt side av Adegbenro.
I likhet med Hansen har Helland litt sympati for at nigerianeren – i likhet med resten av laget – er frustrerte over hvor få målsjanser laget har skapt til nå. Ved å spille på 24-åringens styrker løser man mye av problemet, tror RBK-veteranen.
– Det hadde vært fint for venstrekanten om han hadde fått ballen langs bakken og ikke i hodet, så... Bare vi enes om å spille ballen så har vi mer enn nok ferdigheter til å gjøre det, sier han.
Rosenborg drillet følgende 11er på onsdagens formasjonsøkt:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Zachariassen, Lundemo, Tagseth – Helland, Islamovic, Adegbenro.
Reginiussen gikk av med en smell i ankelen, men er forventet klar. Kampen kommer for tidlig for Erlend Dahl Reitan, som er ute et par uker, mens Anders Konradsen neppe er med i troppen mot serieleder Glimt.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11