Ifølge Adresseavisen har publikumsyndlingen fått signaler på at han ikke er langt fremme i planene for 2021, mens VG melder at 31-åringen og Rosenborg skal være enige om at det beste for ham er å finne seg en ny klubb, etter et møte med sportslig leder Mikael Dorsin i går.
– Vi ser litt på veien videre. Jeg kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt. Jeg er rolig og har to år igjen av kontrakten, det preger ikke hverdagen min, men vi snakket om det senest i går. Jeg har lyst til å spille fotball. Hvis ikke treneren har planer om å bruke meg her, må jeg spille fotball en annen plass, sier Helland ifølge VG.
I en melding til Eurosport skriver Helland følgende:
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
14 TIMER SIDEN
– Blir fort det samme svaret. At vi ser på veien videre. Jeg er foreløpig rolig som skjæra på tunet, vil bare spille fotball.
Dorsin går også langt i å bekrefte at en mulig exit kan være nært forestående, og sier til VG at «i den alderen tenker han kanskje at han vil prøve noe nytt, og vi tenker at det kanskje er på tide».
31-åringen har vært i Rosenborg siden 2013. Han har skrevet seg inn i historiebøkene med seks seriegull, to sølv, fire NM-gull og ett sølv.
Eurosport har foreløpig ikke lyktes å komme i kontakt med Mikael Dorsin.
Også i fjor vinter tydet ting på at vingen kunne ha spilt sin siste Rosenborg-kamp. Da var det snakk om en overgang til IFK Norrköping. RBK-profilen skal ha vært enig med klubben om de personlige betingelsene, mens RBK takket nei til budet.
Etter det Eurosport kjenner til skal også Brann ha vurdert Helland på det tidspunktet, vinteren 2019. Det samme skal daværende Oostende-trener Kåre Ingebrigtsen ha gjort da han var i trener i Belgia sommeren 2019.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12