For store deler av familien til Jan Jönsson bor i Sverige. Det begynte å bli lenge siden Stabæk-treneren hadde sett sine kjære, og dermed valgte han å betale prisen for å reise til Sverige og besøke dem hjemme i Halmstad.
Halvveis inn i en to uker lang karantene tilbake i Norge har det nærmest eksplodert rundt Ola Brynhildsen på Nadderud - uten at han får vært på feltet. Det er derimot ikke noe problem, ifølge han selv.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
8 TIMER SIDEN
– Jeg har kontakt med både spillere og støtteapparat hjemmefra. Jeg er en telefon fra alle. Jeg føler at jeg er ganske nærme alle i gruppa mentalt, forteller han til Eurosport.no.
Og det var aldri noe spørsmål når det kom til vurderingen om det var verdt det å reise hjem til Sverige en viss periode.
– Jeg veide det opp og fant ut at det er verdt det å ta den karantenen for å få sett dem.
– Det var ganske klart for meg at det var en nødvendighet å gjøre.
Se Eurosport Norges sendeskjema for denne uka:

Gjør det beste ut av gruppene

I mellomtiden er han med som en del av trenerteamet hjemmefra på telefon. Stabæk jobber, i likhet med mange andre klubber, med å få så stort utbytte som mulig ut av å kun kunne trene i grupper på fem.
– Når jeg kommer meg ut herfra så skal jeg være med på feltet igjen. Vi prøver å være så konstruktive som mulige innenfor disse gruppene på fem og fem. Vi prøver å utvikle øktene der videre.
– Så må vi avvente flere beskjeder fra myndighetene på om vi kan øke treningsintensiteten og trene i større grupper og planlegge derfra, sier svensken.
Han vil ikke klage på den isolerte tilværelsen, for det er på ingen måte mangel på arbeidsoppgaver om dagen.
– Jeg får jo hvert fall litt frisk luft og er veldig aktiv på telefonen så jeg føler meg ikke helt fastlåst her altså. Det blir mye planlegging og samtaler med andre i klubben. Vi jobber jo med å forberede oss på å kunne komme tilbake til normal trening.
Treneren er en populær skikkelse i Bærum:
Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
8 TIMER SIDEN