Populære sporter
All sport
Vis alt

Heintz-overgang bekreftet – tar enormt lønnskutt

Sondre Skandsen

Oppdatert 26/08/2020 klokken 18:59 GMT+2

22-åringen er endelig bekreftet klar for Sarpsborg 08-comeback, og det har han strukket seg langt for å få til.

Tobias Heintz

Foto: Getty Images

– Vi er glade for å ha Tobias tilbake. Han har sett veldig bra ut på treningene og er en sterk Eliteserie-spiller i sin beste alder, sier sportssjef Berntsen til Eurosport.no.
– Hvor langt har dere strukket dere som klubb for å få til dette?
– Er det noen som har strukket seg langt i denne casen her, så er det Tobias selv. All honnør til han, uten at jeg skal si hvor mye han har sagt fra seg av penger.
Mosse-gutten kommer fra Kasimpaasa på øverste nivå i Tyrkia. Han kommer på en låneavtale ut sesongen, og S08 har opsjon på kjøp etter dette.

75 % lønnskutt

Berntsen innrømmer at pengebruken gikk noe over hva man ønsket i 2019 og viser til en ganske mye hardere linje i 2020 - også når det gjelder denne overgangen.
– Vi har vært ekstremt konservative etter at vi hadde et lite feilskjær i fjor i forhold til pengebruk.
Overfor Eurosport.no bekrefter Heintz at han sier fra seg mye for å komme tilbake til klubben.
– Jeg går ned 75 % i lønn for å komme til 08 nå, uten at jeg kan si rene beløp, forteller han.

– En kanonsignering

Eurosport.no kunne mandag fortelle at kun papirarbeid var i veien for at overgangen skulle bli en realitet. Nå som det faktisk er nettopp det, kan sportssjefen fortelle om en enda bedre spiller enn tidligere.
– Det er en kanonsignering for oss det. Jeg synes han ser bedre ut nå enn da han dro. Og han var bra da han dro. Så dette er veldig bra. Han løp jo 12-13 kilometer hver kamp som kant i 4-4-2 for oss forrige gang. Nå synes jeg han leser spillet tidligere og ser mye bedre ut på den måten også, mener Berntsen.
22-åringen selv er henrykt over å være tilbake:
– Dette er akkurat det jeg trenger nå. Jeg kommer til en klubb hvor begge parter kjenner hverandre og stoler på hverandre. Den Sarpsborg-varmen man kommer inn i med tanke på spillere, trenere, administrative og ikke minst frivillige menneskene, har jeg savnet.
– Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen, sier han.
Den første kampen han blir aktuell for er Aalesund om to og en halv uke, da overgangsvinduet åpner først 8. september i Norge. Spillere kan ikke registreres og gjøres spilleklare for tropper før dette.
Fått med deg den interessante duellen i Sarpsborg?
picture

Keeperduellen i Sarpsborg: – En jævlig bra konkurranse

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame