DRAMMEN (Eurosport.no):
Denne uka skrev den tyrkiske avisa Aksam en lengre artikkel som kobler Jens Petter Hauge til Galatasaray. Også Trabzonspor og Besiktas skal ha Bodø/Glimt-spilleren på radaren.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55

«Lån med opsjon på kjøp»

Det er ikke første gang tyrkiske medier slår på stortromma når det gjelder overgangsrykter, og skal en tro en kortfattet oversettelse av innholdet i teksten kan det fort være tilfelle også denne gang:
«Avisen skriver at en eventuell Hauge-overgang til Galatasaray blir avklart i løpet av uken. Klubben har kommet med et lånetilbud som inkluderer opsjon på kjøp. Avisen skriver også at Fatih Terim særlig ønsker seg Hauge fordi han kan operere på begge kanter. Forhandlingene pågår nå med Bodø/Glimt, og det er ventet at det vil komme en avklaring innen søndag», skriver avisen.
Ryktespaltene i Tyrkia kan en ofte ta med en klype salt, men også andre aviser har skrevet om Hauge, og kantspilleren har i tillegg vært analysert av tyrkiske fotballeksperter på landets sportskanaler den siste tida. Både ferdigheter og de formidable målpoengstatistikkene hans i 2020 har blitt sett på med lupe.
Saken fortsetter under videoen:

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

Må skru av varsler på sosiale medier

Spilleren selv er avslappet til overgangsryktene.
– Jeg har lyst til å gå til en klubb der jeg blir satsa på og vet jeg spiller en viktig rolle i laget, men man har ikke bestemt seg for noe der da, sier Hauge til Eurosport etter trening med U21-landslaget onsdag kveld.
Samtidig har det ikke vært til å unngå å legge merke til at tyrkiske sportsmedier har omtalt 20-åringen, og koblet han til tre av landets tre største klubber. Pågangen har vært enorm.
– Det er først og fremst gøy at de bryr seg, men jeg har måttet skru av varslene på både Instagram og Messenger. Og har måttet be tanter og onkler og venner om å gjøre det samme, flirer han.

Hørt fra alle land, bortsett fra Tyrkia

Googler man Hauges navn pluss Galatasaray får man et knippe hyllestvideoer på Youtube som svar. Også Eurosports journalist har mottatt henvendelser fra tyrkiske fans som omhandler Hauge. Glimts daglige leder Frode Thomassen blir derimot både overrasket og lattermild når han hører om den tyrkiske euforien omkring juvelen.
– Du kan velge hvilket som helst annet land, men fra Tyrkia har vi faktisk ikke hørt noe, svarer han.
– Hvilket som helst annet land?
– Hehe, det er å ta litt i, det er masse interesse, men det betyr ikke at det resulterer i bud. Det er enormt mange agenter som sier de har klubber de jobber for med interesse for Jens Petter, men vi har ingen bud inne per nå og vi har heller ikke vurdert noen i det siste, sier Thomassen til Eurosport torsdag kveld.
Saken fortsetter etter videoen:

Fortsatt ingen avklaring rundt Glimt-framtiden: – Vi er i dialog

Vi kjenner kjapt om noe føles riktig

Det skal være Istanbul-klubben som er mest hissige på grøten for å sikre seg ungguttens signatur, i følge avisen Aksam, men også Besiktas – som i følge AN også har finsiktet lagkompis Kasper Junker – og Trabzonspor, med Alexander Sørloth og Anders Trondsen i stallen, skal være interessert.
Det har altså Glimt ikke hørt noe om. Samtidig har Hauge vært tydelig på at det er viktig å treffe på klubbvalget, etter at Cercle Brügge-avtalen ble kansellert av unggutten selv tidligere i sommer.
Det er mange som forhører seg, men poenget med Jens Petter er at vi har en veldig nær og god dialog med ham her, han tar nye nivå veldig lett og når det kommer bud så vil vi ganske kjapt kjenne om dette er rett for både han og oss, det føler jeg meg trygg på. Men du får melde meg neste gang du hører noe fra Tyrkia da, det var moro å høre om Galatasaray, ler Thomassen.
  • Husk at du kan se Jens Petter Hauge og U21-landslaget i aksjon mot Gibraltar U21 på Eurosport Norge og Dplay på fredag fra kl. 17.45. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Mener dette er sesongens lag etter over halvspilt serie

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54