BODØ (Eurosport.no):
Mandag formiddag var det kakefest for Bodø/Glimts veteraner i 3. etasje på Aspmyra. Nok en gang får en kanskje si, for det har vært så hyppig frekvens på bløtkakene og seiersdrinkene for de glade herrer rundt kaffebordet i Bodø at enkelte mener det går på helsa løs – selvsagt med et bredt smil om munnen.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
17 TIMER SIDEN

Tøffe pensjonister

Mandag fikk de selskap av Glimts trenerduo Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes til et kakestykke, der det stod skrevet «Bodø/Glimt – Molde 3-1» med store bokstaver.
– Det er en utrolig artig gjeng, det er noen som har fulgt klubben i årtier, så å se gleden hos dem varmer et bergenshjerte også. De er ganske tøffe og da tror jeg det handler om å være like tøff tilbake. De kommer med kritiske og mange gode spørsmål, men helt ærlig så føler jeg at de alltid er støttende. De ønsker at vi skal lykkes og du føler at de står bak deg, sier Knutsen til Eurosport etter å ha forsynt seg av kakefatet.
Ikke bare kunne 3-1-seieren over gullrivalene Molde feires. Sent søndag kveld bekreftet stjerneskuddet Jens Petter Hauge at han blir værende i Glimt enn så lenge. Det skjedde på direkten i Fotballrunden, etter at Hauge hadde samtalt med sin agent og informert klubben rundt kl 22 søndag kveld.
Saken fortsetter under:

Fortsetter Glimt-eventyret: – Vil ikke sitte i utlandet og se at Glimt tar gull

– Kan være helt avgjørende for gullkampen

Det er naturligvis Knutsen meget fornøyd med.
– Det forteller litt om det laget og den klubben vi er nå, at han ønsker å være en del av dette, og takker nei til et spennende tilbud. Det forteller veldig mye om Jens Petter og at han har hjertet sitt i Bodø/Glimt.
– Hva betyr det for gullkampen?
– For laget videre i sesongen, så god som Jens Petter har vært, kan det være helt avgjørende at han ønsker å være med her. Det var en gledens dag og utrolig gode nyheter, jeg fikk vite det like før dere. Det var artig at han kom med det på direkten. Jeg er utrolig glad for at han har valgt å bli i Bodø/Glimt, sier treneren.
Hauge har helt siden før sesongen så godt som vært klar for belgiske Cercle Brügge, som har fulgt kantspilleren over lengre tid. Det eneste som gjenstod var den medisinske testen og de siste underskriftene.
Etter storspillet i vår og sommer har flere klubber fått øynene opp for 20-åringen og i går meldte Avisa Nordland at også en annen klubb har meldt seg på. Det er etter det Eurosport erfarer snakk om en nederlandsk toppklubb, men ikke Håkon Evjens klubb AZ Alkmaar.

Hauge-pris til værs, men Knutsen vil ikke selge

Med strålende spill og målpoeng på løpende bånd sitter både Hauge og Glimt med bedre kort på hånda enn det de gjorde før sesongstart og et salg av talentet kan innbringe langt mer enn de rapporterte ti millionene Cercle Brügge var klare til å betale.
Uansett mener trener Knutsen at muligheten for å gjennomføre en sesong for historiebøkene er så stor at det skal godt gjøres at klubben nå vil selge nøkkelspillere.
– Nå er det Frode (Thomassen, daglig leder) som står mest for de forhandlingene, men dit vi har kommet nå så tror jeg at hvis det kommer tilbud så tror jeg vi fra klubbens side er veldig klare på at vi ønsker å beholde dette laget ut sesongen, bedyrer han.
– Det er ikke behov for å selge?
– Nei. Vi hadde en god sesong i fjor, økonomien er solid og jeg tror det er viktig at vi selger på riktig tidspunkt. Prisen på spillere herfra er høyere i 2020 enn i 2019. Det skal være riktig både for klubben og spilleren.

Positiv til Aursnes-sum

– Hva syns du om at Molde har fått bud på over 30 millioner kroner for Fredrik Aursnes, som er mer enn det Håkon Evjen gikk for i fjor?
– Det forteller at hadde Håkon blitt så hadde han blitt solgt dyrere, men vi forholdt oss til verden slik den var der og da og det var et riktig salg vi gjorde i fjor. Jeg fikk melding av ham i går kveld og svarte at hvis han ønsker å komme tilbake og være med på dette her så er han hjertelig velkommen.
– Hva svarte han på det?
– Jeg har ikke fått svar, ler Knutsen, som naturligvis vet at en Evjen-retur ikke er spesielt sannsynlig.
– Han syns det var gøy at vi vant da, men Håkon har valgt riktig og de har kommunisert at de satser på han. Håkon kommer til å spille og utvikle seg videre. Det forteller at Molde og Molde-spillerne har gjort det bra og at prisene går opp, det gjelder for spillerne i Bodø/Glimt også.
Om Aursnes skulle gå utenlands for over 30 millioner kroner så er det en pekepinn for hva Glimt kan forvente å få for sine stjernespillere.
– Ja, men jeg har alltid tenkt annerledes. Det handler om å utvikle produktet først, skaper du resultater øker verdien på varebeholdningen din. Først og fremst blir vi bedre om vi jobber hardt og utvikler oss hver eneste dag, det er beste måten å bygge klubb på kort og lang sikt. Du må begynne i riktig ende, du må ikke snakke om prisen før produktet er godt nok, proklamerer Knutsen.
Fikk du med deg denne?

Kom med Molde-stikk: – Han er verdt betraktelig mer enn Aursnes

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08