Rosenborg - Brann 3-2
Brann har fått en blytung start på sesongen med ti baklengsmål og null poeng på de tre første kampene, og kunne med fire strake tap tangere sin verste sesongstart på øverste nivå siden 1988.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Men i år, akkurat som i fjor, dro Kåre Ingebrigtsen og jaktet seier på Lerkendal med rødtrøyene.
Og det var virkelig ikke uten dramatikk - da de hadde ledelsen helt frem til det 84. minutt.
– Det er tungt for oss. Vi gjør egentlig en veldig ålreit match, og så blir det litt gutter mot menn i boksen. Vi må lære oss det, hvis vi ikke klarer det må vi score fire for å få med oss noe, sier Kåre Ingebrigtsen til Discovery.
Det var en slagen Brann-gjeng etter overtidstapet.
– Jeg tror ikke jeg skal si så veldig mye i garderoben nå, jeg tror alle har mer enn nok med seg selv.
– Dere har null poeng på fire kamper, hvordan skal du løfte denne gjengen nå?
– Vi får ta en samling og summe oss litt. Se litt på hva som har vært bra og hva som er dårlig og jobbe videre. Det er spilt bare fire serierunder, og så det er et stykke igjen og vi har tid på oss. Men vi må få ryddet unna et par-tre ting som gjør det vanskelig å vinne fotballkamper.
I den andre leiren var naturig nok stemningen en helt annen:
– Det var en syk aften, må jeg si. Vi kom litt gjennom følelsesregisteret. De kom hurtig til 2-1, men heldigvis har vi «Zach» på laget som lager mål. Han er så viktig når han kommer i boks, og jeg ser ikke mange midtbanespillere lage så mange mål som ham. Vi har en ekstra trussel der, sier Carlo Holse til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

Skuffet Kåre Ingebrigtsen: – Skal ikke si så mye i garderoben nå

God Brann-start

Brann hadde en veldig god start, anført av en opplagt Kasper Skaanes som hadde et par fine muligheter tidlig i kampen.
Men så, nesten som en kopi av det som skjedde mot Molde, slapp de i stedet inn en enkel baklengs. Erlend Dahl Reitan slo en lang ball opp, Even Hovland headet den fint ned og på tvers og der kom Kristoffer Zachariassen på et av sine signaturløp og sendte ballen videre i nettet.
– Vi har litt enkle balltap som vi må fjerne, og må skru på, for dette er ikke godt nok. Ledelse er fint, men må fortsatt flere hakk opp, var dommen fra målscoreren i pausen.
Det var Rosenborgs første sjanse i kampen.
– Vi startet OK og fikk noen fine brudd og nesten-sjanser, men mangler det siste, lille. Vi har fått en del slag i trynet nå, så vi er vant til det. Vi må bare brette opp ermene og stå på, mente friske Skaanes om den første økta.
Der i stemte Brann-trener Kåre Ingebrigtsen:
– Det er en jevn førsteomgang. De scoret, det gjorde ikke vi. Vi hadde sjanser nok vi også, men det var litt samme tralten.
Men like etter pause kunne Ingebrigtsen glise bredt på benken på sin gamle hjemmebane. Derfra fikk han se laget utligene på en corner, da Ruben Kristiansen dunket ballen i nettet fra kloss hold.

Dramatiske sekunder

Så startet den enorme dramatikken på Lerkendal. Først hadde Rosenborg en stor sjanse til å utligne, og så ropte hele Rosenborg-laget på scoring og mente ballen var over streken etter klabb og babb på en corner, da kula gikk fra Hovland i stolpen til Zachariassen og hit og dit mellom ham og Opdal.
Bønnene om at Opdal hentet den kula over linja ble aldri hørt, og i stedet kontret Brann. Robert Taylor mottok ballen på venstresiden og vred den bort i lengste hjørne sekunder senere.
– Her sitter vi og studerer på monitor om ballen inne i motsatt ende. Så scorer Brann, utbrøt Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
(Se episoden her - artikkelen fortsetter under):

Mener ballen er over linjen – sekunder senere kontrer Brann inn 2-1

I jakten på en utligning kastet Åge Hareide innpå Rasmus Wiedesheim-Paul, som kom inn fra benken og scoret mot Bodø/Glimt. Ikke mange minutter senere både kunne og burde han gjort det, etter å ha fått ballen fra Zachariassen i god posisjon, men avsluttet utenfor.
Enda nærmere utligning kom de rett etterpå, da Kristiansen på et skummelt innlegg headet ballen i egen stolpe.

– Grisedeilig!

Med om lag kvarteret igjen var nok Brann heldige som kunne fortsette kampen med alle mann på plass, etter en takling av Vegard Forren.
– Det er helt, helt, helt på grensen til rødt, mente Skullerud.
Med seks minutter igjen av ordinær tid satt imidlertid utligningen RBK ønsket seg. Dahl Reitan slo inn, Wiedesheim-Paul flikket videre og selvfølgelig var det Zachariassen som dukket opp og dundret ballen i garnet. Han fjerde mål på fire kamper denne sesongen.
Og jaggu satt ikke hat tricket for Zachariassen, da Hovland igjen headet ned til ham på overtid.
Ifølge 27-åringen hadde han og Hovland snakket om akkurat det trekket i forkant.
– Vi avtalte før vi slo at han skulle heade inn igjen og det funket som ei kule, gliser tremålsscoreren.
– Dette var helt fantastisk da vi først kom under, at vi klarte å komme tilbake og få alle poengene. Det var grisedeilig. Vi fikk en gnist på 2-2 og visste at det kom en mulighet til. Det fikk vi og den satt i kassa, sier Zachariassen til Discovery.
Rosenborg har sju etter to seirer, en uavgjort og ett tap. Det gir tabelltopp, riktignok med en kamp mer spilt enn de nærmeste rivalene.
– Det var ikke store saker fra vår side, men Zachariassen gjør tre mål. Det er fantastisk. Det andre målet var et klassemål de luxe, sa RBK-trener Åge Hareide.
Servitør Hovland bidro sterkt til Zachariassen-hat trick: – Vi avtalte dette:

Servitør Hovland bidro sterkt til Zachariassen-hat trick: – Vi avtalte dette

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53