Oppdatert 14/02/2020 klokken 21:46 GMT+1

Flamur Kastrati rystet Rosenborg med hat trick i første omgang.

Kastrati

KRISTIANSUND (Eurosport.no):
Kristiansund - Rosenborg: 3-1

Flamur Kastrati ble den store snakkisen etter Kristiansunds første seier over Rosenborg siden 2. rundekampen i cupen i 2008. Det fikk KBK-trener Christian Michelsen til å smile, selv om det kun var en treningskamp.
– Han blir jo bare dyrere og dyrere, sa Michelsen om Kastrati på spørsmål fra Tidens Krav i pressesonen på Kristiansuns stadion, med henvisning til Eurosports intervju med Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo om interessen for å bringe Kastrati "hjem" til Oslo.

– Må få ut fingeren hvis de skal ha råd til ham

Da trakk Fagermo fram at skadehistorikken til Kastrati gjør at han kanskje ikke er så aktuell. I fjor mistet spissen om lag halvparten av kampene med ulike utfordringer.
– Flamur har vært skadefri lenge, lenge, lenge han nå. Så vi skal ikke overdramatisere den historikken der. Bank i bordet, det er det han skal være han nå.
Om eventuell interesse fra andre klubber var Michelsen tydelig.
– Med den prestasjonskurven her... så må de få ut fingeren hvis de skal ha råd til ham. Men vi ønsker selvfølgelig ikke å miste ham, Flamur er viktig for oss. Enn så lenge er han vår eneste rene spiss også, forklarte Michelsen.
Det jobbes med et alternativ til Oslo-gutten i KBK, en spiss er det eneste som står på ønskelista til Michelsen & co. Men etter å ha satt inn alle de tre målene til Kristiansund i kampen mot Rosenborg fredag, var Michelsen fornøyd.
– Det siste målet er jo fantastisk å se på, det elsker jo publikum. Men for min del så er det de to første målene, for det er sånne toppscorer-mål. Det er gode prestasjoner og situasjoner som ofte oppstår i kamp. siste det er kunst, sa han til Eurosport.
Saken fortsetter under:

Kastrati etter hat trick: – Jævlig sexy

Aggressiv åpning

Etter en aggresiv åpning fra hjemmelaget, som resulterte i et par hjørnespark, tok Rosenborg kontroll på kampen. På venstresiden vartet duoen Meling og Ceide opp med en rekke fine kombinasjoner, i samspill med innløpene til Tagseth, som skapte trøbbel for KBKs nye vikar-høyreback Askar.
Men det var Kristiansund som fikk kampens første scoring etter 20 minutter. Meling slo en håpløst løs pasning tilbake mot egen keeper, den ble snappet av Flamur Kastrati som iskaldt plasserte ballen i lengste hjørnet bak André Hansen. Lekker avslutning av mannen som har lovet tosifret antall mål i Eliteserien i år.
Etter dette jevnet kampen seg ut og KBK fikk mer tak i ballen. Rosenborg skapte ikke de helt store sjansene, selv om Alexander Søderlund fikk hodet på et par brukbare cornermuligheter.

Kastrati-hattrick ga 3-0 til pause

Rundt halvtimen viste gjestene prov på godt kontringsspill. Tagseth flikket fint gjennom Pål-André Helland som lekende lett dro seg forbi KBKs nye midtstopper Ivar Furu, som ble avslørt på manglende fart. Innlegget fant Ceide foran mål, men 18-åringen fikk ikke nok dreis på volleyavslutningen.
Like etter var RBK nære på å tråkle seg helt gjennom, igjen anført av Ceide, men når ballen endte opp i føttene på unggutten blir den blokkert. Tendenser hos gjestene.
Men tendenser var det også i vertene, for kvelden i signalgrønt, sitt presspill. Oppofrende og ærgjerrig strider den fremre kvartetten til verket og etter 37 minutter fikk de betalt. Skarsem fikk til slutt tak i ballen fra Hedenstad nede mot venstre cornerflagg, trønderen fant Kastrati som på vakkert vis plasserte ballen i det lengste hjørnet - motsatt denne gang - utenfor rekkevidden til Hansen. 3-0 til effektive KBK til pause.
I pausen gjorde begge lag tre bytter. Ut gikk Furu, Ulvestad og Kastrati for vertene. Inn kom Christophe Psyche, Olav Øby og Bendik Bye.
Horneland gjorde også tre endringer: Hedenstad, Søderlund og Ceide gikk av. Inn kom Erlend Dahl Reitan, Dino Islamovic og Carlo Hosle.
Se intervju med Helland her. Saken fortsetter under:

Helland etter tapet: – Lett å se hva som er feil

Helland-redusering

Det ble en jevnspilt start på 2. omgangen, der Olaus Skarsem - som generelt var frisk på KBKs venstrekant - hadde et forsøk som gikk like utenfor Hansens lengste stolpe.
Rosenborg hadde mest ball, men skapte lite før innbytterne Islamovic og Holse fant hverandre, sistnevnte ble stoppet med ulovlige midler og Helland fikk muligheten fra straffemerket. Kantspilleren siktet, og traff, den øverste nettmasken og reduseringen var et faktum.
Fjorårets bronsevinner i Eliteserien fikk et lite overtak i denne fasen og kombinasjonsspillet opp langs høyresiden skapte et par halvfarlige muligheter uten at Mbaye ble satt skikkelig på prøve.
Etter timen spilt erstattet nykommeren fra Levanger, Horenus Taddese, Kalludra og tok plass på venstrekant. Skarsem trakk inn i midten.
Dette sa Skarsem etter seieren. Saken fortsetter etter videoen:

Skarsem etter seieren over Rosenborg

Helland i metallet

70 minutter hadde passert da Helland stilte seg opp godt og vel 30 meter fra mål, langt ute til høyre. Men formspilleren gjorde et forsøk, han, og skuddet skrudde og skrudde før det dalte ned i Mbayes venstre stolperot. Uhyre nære å redusere til 2-3.
Like etter gikk Helland og Tagseth av banen. Inn kom Erik Botheim og Mikael Tørset Johnsen.
RBKs høyreside skapte en del i denne perioden av 2. omgang, særlig ga høyresiden med innløpene til Dahl Reitan, Zachariassen og Islamovic tidvis trøbbel for KBKs forsvarsrekke.
Christian Michelsens gutter lå dypere i banen og satset på overganger. Det ble mye nesten, men etter 75 minutter fant Taddese Sørli på et flott løp. Hansen kom ut og avverget forsøket fra høyrekanten.
Like etter rullet Rosenborg opp på høyresiden igjen, Botheim trakk innover og fant Tørset Johnsen, men ungguttens skudd gikk over.
Erlend Sivertsen hadde hatt en stri tørn i 2. omgang, da 78 minutter ble passert ble kristiansunderen tatt av til fordel for 16 år gamle Max Williamsen. Askar ble flyttet over på venstreback.
Kampen vekslet veldig fram og tilbake de siste 20 minuttene, og både Hansen og Mbaye måtte i aksjon flere ganger. Den største sjansen hadde nok Islamovic da han kom sklidende inn foran mål etter 81 minutter, men avslutningen gikk over.

Slik stilte lagene

Kristiansunds 11er: Serigne Mor Mbaye - Amin Askar (Taddese 60), Aliou Coly, Ivar Furu (Psyche 45), Erlend Sivertsen (Williamsen 78) - Pål Erik Ulvestad (Øby 45), Cavin Diagne - Sondre Sørli (Lille Løvø), Liridon Kalludra, Olaus Skarsem - Flamur Kastrati (Bye 45).
Rosenborgs 11er: André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Dahl Reitan 45), Even Hovland, Gustav Valsvik (Skogen 90), Birger Meling - Kristoffer Zachariassen, Gjermund Åsen, Edvard Tagseth (Tørset Johnsen 70) - Pål-André Helland (Botheim 70), Alexander Søderlund (Islamovic 45), Emil Konradsen Ceide (Holse 45).
Anders Trondsen skulle starte kampen, men fikk en kjenning i muskulaturen på oppvarming og valgte å stå av. Gjermund Åsen tok plassen på defensiv midtbane. Samuel Adegbenro, Anders Ågnes Konradsen og Marius Lundemo og Tore Reginiussen er ikke med for RBK.
For KBK stod Christoffer Aasbak, Amahl Pellegrino, Dan Peter Ulvestad og Bent Sørmo over.