TRONDHEIM / OSLO (Discovery):
Som 19-åring kom en ung John Carew til Lerkendal for soleklar ny innenlandsk overgangsrekord da klubben kjøpte ham for 23 millioner kroner i 1999.
Eliteserien
Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også
23/09/2022 KLOKKEN 11:52
og scoret 23 mål på 31 offisielle kamper. I tillegg til å herje med Bundesliga-stoppere, banke inn fem mål i Champions League og markere seg så stort at han ble solgt til Valencia for 75 millioner kroner - der han senere spilte finale i samme turnering og startet sin lange og gode karriere på klubb- og landslagsnivå.
Da Noah Jean Holm, nå 20 og fersk Rosenborg-spiss, kastet vekk den ene Odd-spilleren etter den andre før han scoret et nydelig mål i ydmykelsen av Skien-laget på Lerkendal søndag kveld, gikk tankene raskt til nettopp Carew.
Den sammenligningen ser Åge Hareide, som også har hatt Carew som elev på landslaget.
– Jeg tror Noah blir bedre enn John. John var god, men jeg tror Noah blir bedre, sier Hareide til Discovery.
– Mener du det?
– Ja.
– Da legger du lista høyt for gutten ...
– Ja, men han tåler det. Potensialet er veldig stort. John var en utrolig god spiller, spesielt i bakrom og med fart. Noah har også litt andre egenskaper som jeg liker veldig godt, sier Hareide om sønnen til David Nielsen, også han godt kjent i norsk fotball fra tidligere.
(Artikkelen fortsetter under):

RBK-talentet fikk sjansen fra start: Svarte med drømmemål

Målet hans i kveld minnet som nevnt i hvert fall om nettopp Carew.
– Ja, eller råeste siden Odd Iversen, sier Hareide med et stort glis.
Holm selv kalte kvelden magisk, der han og Emil Konradsen Ceide herjet på topp, sammen med Stefano Vecchia som var tilbake fra skade.
– Vi kommer ut i fyr og flamme og får et tidlig mål. Odd blir litt shaky og vi bare kjører på de første 20 hvert fall, sa Holm.
(Artikkelen fortsetter under):

Unggutta strålte på topp: – Slik jeg føler RBK skal stå frem

Selv sier han følgende om sammenligningen:
– Jeg tar med meg sammenligningen, men jeg vil selvfølgelig ut å skape mitt eget navn.
Med Ceide (19), Edvard Tagseth (20), Rasmus Wiedesheim-Paul (22), Pavle Vagic (21) på banen, ser Rosenborg plutselig noe yngre ut enn de er blitt kritiserte for å være.
– Det er laget først og fremst som skal ha honnør. Det var mange gode, og det behøves. Det er kjekt å se de unge. Vi har Tagseth i samme alder, Rasmus som er U21-spiller i Sverige. Vi har på mange måter prøvd å forankre Rosenborg-kulturen gjennom Tettey, Skjelbred og Henriksen, og så har klubben gjort gode innkjøp av unge gutter, sier Hareide.
Og med også Vecchia tilbake, ser fundamentet for høsten bra ut, selv om Dino Islamovic er skadet og neppe klar på fem-seks uker, ifølge RBK-treneren.
Plutselig er Rosenborg oppe på tredjeplass, og avstanden opp til Molde på topp er ikke mer enn på fem poeng.

Ny RBK-unggutt med praktmål: – Ren og skjær fotballkunst

Eliteserien
VIF politianmelder supporter etter pyrokasting: – Dette reagerer vi sterkt på
23/09/2022 KLOKKEN 09:11
Eliteserien
Sa nei til Rosenborg-forlengelse: – Vanskelig og trist
22/09/2022 KLOKKEN 10:39