– Kun ett ord kan bekrive denne kampen, og det ordet starter på E og slutter på G. Elendig.
Det svarer Åge Hareide når Discovery spør RBK-treneren hvordan han best mulig kan beskrive søndagens 0-1-tap for Sarpsborg 08 på Lerkendal.
For første gang siden 16. juni 2020 gikk RBK av Lerkendal-matta uten å finne nettmaskene, og når Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen maktet det ingen av hjemmelagets spillere klarte, var det bortelaget som kunne juble for tre sterke poeng i Trondheim.
Eliteserien
Sandefjord kjørte over tamt Sarpsborg: – Vi fortjener mer «kred»
10/07/2021 PÅ 18:31
Se høydepunktene her (saken fortsetter under videoen)

Thomassen matchvinner i Tetteys RBK-retur

– Må tilbake på treningsfeltet

Åge Hareide er rimelig nådeløs mot eget lag etter sesongens tredje serietap.
– Vi vinner ikke fotballkamper når vi gjør så mange feil. Vi er for dårlige offensivt, og det er altfor lite trøkk i det vi holder på med. Nå må vi tilbake på treningsfeltet og øve mer, sier hovedtreneren til Discovery.
– Hvorfor skjer dette?
– Nei, jeg må nesten se kampen om igjen for å få noen gode svar på det. Det skyldes jo at hver enkelt ikke gjør det de vanligvis gjør. Blant annet det å flytte ballen riktig, svarer Hareide.
– Det er sjeldent vi ser Rosenborg produsere så få målsjanser?
Ja, det er riktig. Vi produserte vel kun en stor sjanse i hele kampen, og det er for dårlig. Det er som jeg sier, det var elendig, understreker han.

– Hele laget må heve seg

Kampen mot Sarpsborg 08 var Alexander Tetteys første RBK-opptreden siden sommeren 2009, men det var en annen rutinert midtbanemann som Hareide gjerne skulle ha sett i manesjen.
– Vi har Markus (Henriksen) ute, så vi mister en nøkkelspiller, men vi kan ikke legge det på enkeltspillere. Vi har mer enn nok rutine i Vebjørn (Hoff), Tettey og Per (Ciljan Skjelbred), så det skal ikke stå på det. Hele laget må heve seg betraktelig.
– Vi må spille mye hurtigere framover i banen og mellom lagdelene, legger hovedtreneren til.
Eliteserien
Islamovic ga første RBK-seier på fem kamper: – Begynt å finne seg selv igjen
10/07/2021 PÅ 18:03
Eliteserien
Innbytter sørget for nok et RBK-poengtap: – Ufattelig surt
04/07/2021 PÅ 17:53