TRONDHEIM (Eurosport.no):
Spisslandskapet i Rosenborg har endret seg den siste uken. Først ble Torgeir Børven solgt til Ankaragücü. På fredag ble den svenske spissen Rasmus Wiedesheim-Paul klar for RBK. 21-åringen kommer fra Halmstad. Laget ligger i Superettan, som er nest øverste nivå i Sverige.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Vi får en god avslutter. En som er veldig klinisk i og rundt 16-meteren. Han kan spille litt forskjellige posisjoner og, både som som spiss og kant. En spennende og ung spiller, som helt sikkert har masse lære, men allerede har de grunnleggende egenskapene til å bli en god spiller, sier RBK-trener Åge Hareide til Eurosport.no.

Tror han kan vise seg frem umiddelbart

Dino Islamovic har gjort spissplassen i RBK til sin den siste tiden. Wiedesheim-Paul er ung, men Hareide tror ikke nødvendigvis at fansen må vente lenge med å se nyervervelsen markere seg.
– Vi håper han kan utfordre Dino. Vi vil gjerne ha konkurranse på spissplassen, men vi kan også spille med begge to, sier Hareide.
Det er sportslig leder Mikael Dorsin enig i.
– Det er umulig å si før han har vært i troppen, men vi tror han er relativt klar og vil gjøre det bra med en gang. Samtidig har han et stort utviklingspotensial.

Rasmus Wiedesheim-Paul

Foto: Other Agency

Mener han kan passe inn

Dorsin røper at RBK har fulgt den svenske spissen ganske lenge. Wiedesheim-Paul har scoret 13 mål på 18 Superettan-kamper denne sesongen, men det er altså kun på nest øverste nivå i Sverige.
Det bekymrer imidlertid ikke RBKs sportslige leder.
– Man ser noen ting som kan passe inn i et lag, sier Dorsin og fortsetter:
– Det handler om at han kommer hit på et høyere nivå. Jeg vil tro han har grunnteknikken, grunnferdighetene og «smartnessen» i boks og spillet som kan passe inn her.
Alderen er heller ingen ulempe.
– Han er bare 21 år, så vi får sjansen til å forme ham slik vi vil ha ham når han er her. Det er viktig.
Se hele intervjuet med Dorsin her:

Dorsin om Børven, nysignering og høst uten Europa

Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55