TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Mandag kveld meldte svenske Expressen at den 26 år gamle Jönköpings Södra-spilleren Pa Konate er på vei til Rosenborg. Tirsdag bekrefter Åge Hareide at de jobber med en løsning.
– Situasjonen er slik at vi har kontakt med ham og jobber med å få ham hit. Det er en del ting som skal på plass, med ham og det medisinske og det hele. Jeg håper vi kan få ham hit, for jeg kjenner gutten godt. Han spilte fast på U21-landslaget til Sverige da jeg var i Malmö og han er også europamester med Sverige, sier Hareide til Eurosport.
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
20 TIMER SIDEN
Klubbens nye hovedtrener har tatt fatt på oppgavene som ligger foran ham, og han har allerede vært tydelig på at klubben trenger å få inn en venstreback etter salgene av Birger Meling og Anders Trondsen.
– Han spilte en del kamper i Allsvenskan, pluss kamper i Champions League og klarte seg godt. Det er en spennende spiller, som var uheldig og brakk et bein i foten da han kom til SPAL i Italia og Serie A. Det stoppet nesten hele karrieren hans. Så forsøkte han seg i USA og trivdes dårlig der, så han dro tilbake til Sverige, fortsetter Hareide.
Forsvarsspilleren ble solgt fra Malmö til Serie A-klubben Spal i 2017, men ble kort tid etter lånt ut til MLS og Cincinnati. I 2019 skrev Konate under for GIF Sundsvall, men har vært kontraktløs siden nivå to-laget rykket ned fra Allsvenskan.
I midten av juni skrev derimot svensken kontrakt med Jönköpings Södra i Superettan. Der har Konate ifølge Expressen vært en av Superettans beste forsvarspillere til tross sin korte tid i klubben.
– Han var i Sundsvall i fjor og har spilt gratis i Jönköping, for å være i en posisjon at hvis noen kom etter ham, så kunne han hoppe av. Det blir spennende å se hva vi kan få ut av ham.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson var kritisk til nyheten da han hørte den, og spurte om det virkelig kunne stemme.
Hareide er imidlertid ikke av samme oppfatning.
– Så selv om han har hatt noen tunge år nå, så mener du han har potensial til å kunne være en Rosenborg-spiller?
– Ja, absolutt. Han har en god venstrefot og en fantastisk motor. Da han var i Malmö hadde han hard konkurranse fra Ricardinho, en brasiliansk back, og Yoshimar Yotun, en landslagsspiller fra Peru, året etter. Da ble han mer en «squadspiller», og ville spille mer fast, men så ble han kjøpt til Serie A og SPAL, sier Hareide og legger til:
– Av og til går karrieren en litt annen vei enn man ønsker, men jeg tror han selv er veldig klar på at han vil spille på høyest mulig nivå. Når vi snakker med ham er han veldig klar. Vi forsøker å få til en kontrakt hvor vi har ham ut året. Da får vi også sett litt på ham og om han duger.
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø
I GÅR PÅ 12:51