Expressen skrev søndag morgen at partene skal være enige om en fireårskontrakt, og at Rosenborg ønsker å presentere 25-åringen innen kort tid.
Søndag ettermiddag bekrefter RBK-trener Åge Hareide overfor Adresseavisen at Vecchia er på plass i Trondheim for å gjennomføre den medisinske sjekken.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Han er en spiller vi har fulgt en stund, og som vi har kjempet for å få hit, sier Hareide.
Om alt går etter planen, blir 25-åringen den tredje svensken Rosenborg henter i vinter. Trønderne har allerede hentet Jonathan Augustinsson og Adam Andersson.
– Vi får tilført noe offensivt til troppen vår med ham. Det trenger vi, sier Hareide.

Fikk gjennombruddet i fjor

Vecchia scoret 12 mål og hadde sju målgivende i løpet av 25 kamper for Allsvenskan-sensasjonen Sirius i 2020-sesongen.
– Vecchia er en spiller som fikk sitt gjennombrudd først i fjor som 25-åring. Han har alltid blitt sett på som et stort talent, men har slitt med å holde seg skadefri over lenger tid, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
– Han har vært en del inn og ut av laget tidligere, men i fjor var han skadefri og leverte jevnt med målpoeng, fortsetter han.
Fikk du med deg dette Hareide-utbruddet? Saken fortsetter under videoen.

Rasende Hareide: – Helt sinnssykt. Jeg er så lei norske dommere

– Allsvenskans svar på Zinckernagel

Klubber som Djurgården, Malmö og franske Toulouse skal ha forsøkt å hente 25-åringen, men nå ser det ut til at Rosenborg går vinnende ut av den duellen.
– Han er litt Allsvenskans svar på Philip Zinckernagel. Han er ekstremt god én mot én. Han elsker å utfordre. Mislykkes han med de fem første forsøkene, prøver han en sjette gang. Han er veldig uredd, har bra tempo og et godt høyrebein når han skjærer inn fra venstre, sier Jonsson.
Samtidig er Eurosports ekspert spent på hvordan han passer inn i Hareides lag.
– Det skal bli spennende å se om han tåler Hareides tøffe treningsregime. Han har slitt med å tåle tøffe treninger tidligere. Ellers er det jo nå han skal bevise at han ikke er et «one season wonder», avslutter Jonsson.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33