Det melder klubben på sin hjemmeside fredag.
– Det er utrolig kjedelig for Gilli, men han har gjort alt riktig i situasjonen han har havnet i. Han varslet Brann tidlig om kontakten med personen som var smittet, og siden har han vært i karantene hjemme. Da han fikk symptomer ble han isolert, sier lege i Brann, Magnus Myntevik til klubben nettside.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Brann-spiller Rolantsson har den siste uken vært i karantene som følge av nærkontakt med en virussmittet person. Torsdag opplyste klubben om at han hadde lette koronasymptomer.
– Det er viktig å presisere at ikke har hatt kontakt med noen av de andre spillerne, eller vært på Stadion siden han var i kontakt med personen som var smittet, legger Myntevik til.
Rolantsson skal nå være i isolasjon til han blir frisk igjen. Før han kan trene med laget igjen må han ha vært symptomfri i tre dager.
Myntevik sier til Eurosport at det ikke er nødvendig å teste resten av troppen siden Rolantsson ikke har vært i kontakt med noen i Brann siden han ble eksponert for smitte.
– Han er en ekstremt profesjonell spiller og sa fra til oss så tidlig at vi kunne holde han unna Brann Stadion. Da slipper vi å ta noen forholdsregler inn mot laget nå. Det betyr at de rutinene vi har rundt toppfotballen fungere godt. Han har fått opplæring i smitte og smittevern og rutinene har fungert veldig bra, sier han.
– Vi forholder oss til symptomer, så selve testen skjer sjelden. Vi har testet et par spillere vår/sommer som har hatt luftveisinfeksjoner men ingen har testet positivt. Hvis de har noen som helst symptomer, så tas de ut av trening, legger han til.
Spilleren fra Færøyene har spilt fem kamper som innbytter for Brann denne sesongen. Han kom til Brann i 2016. 28-åringens kontrakt med bergensklubben utløper etter inneværende sesong.
Rolantsson ønsker ikke å uttale seg om den positive virustesten, opplyser Brann.
Sett denne?

– Tror det er en del som ikke blir så fryktelig glad for å møte oss utover høsten

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58