– Han må ha spilletid, helt klart. For talentet er så stort at det stopper opp hvis han ikke får spille. Han er en av dem som har imponert mest i vinter, sier Fagermo til Discovery.
Det lå i kortene en stund, og 4. mars kunne klubben offentliggjøre at 20-åringens overgang fra Molde til Valle var klar.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
20-åringen var involvert i 20 kamper forrige sesong, etter å ha kommet dit fra Start i 2019. Og faktisk har Vålerenga forsøkt å hente ham i to år.
Dialogen ble først opprettet i juni i 2019, i tillegg til at de forsøkte å låne ham i fjor høst.
Nå er han endelig klar for hovedstadsklubben, og stortalentet som blant annet var i Norges tropp til både U19-EM og U20-VM, har skrevet en fireårskontrakt.
– Vi har vært veldig tøffe med ham og gitt ham en klar rolle, og veldig klare krav om hva som skal til for å spille i Vålerenga. Så han har jobbet enormt hardt, det må jeg si. Jeg tror faktisk han kan overraske, sier Fagermo.

Intensitet

For selv om Fagermo også har hatt 20-åringen i kikkerten en stund, har han latt seg imponere på nært hold.
– Han har overrasket meg i hvert fall, med hvor god han er. Eller, det har for så vidt ikke overrasket meg, men med hvordan han har tatt kravene og har en helt annen intensitet i spillet, for det er det det går på, sier han og utdyper:
– Den kreative delen i spillet, er veldig, veldig bra. Det ser man når han spiller fri (Amor) Layouni for eksempel, gang etter gang, men han måtte få en helt annen intensitet både offensivt og defensivt, og det har vi jobbet mye med. Det er gledelig, og han er jo fortsatt ung.
Etter alle solemerker fortsetter Fagermo med sin klassiske 4-3-3-formasjon, og akkurat som i Molde, er det tøff konkurranse om plassene.
Fredrik Oldrup Jensen er en leder i sin ankerrolle, Henrik Bjørdal imponerte stort med sin kraftfulle tilstedeværelse som indreløper, Osame Sahraoui tidvis trollbandt publikum, Layouni er hentet inn som bakromstrussel på venstrekanten og Aron Dønnum er artisten til høyre.
Kritiske røster har derfor spurt seg hvor i all verden Christensen skal spille.
Da 20-åringen ble presentert uttalte Fagermo at 20-åringen kan bekle flere roller, men at de nok først og fremst kommer til å prioritere ham som indreløper.
– Vi må ut det potensialet nå. Det er viktig, ikke bare for Tobias og Vålerenga, men for norsk fotball. Så bra kan Tobias være.

Storseier

Onsdag scoret Christensen 4-1-målet da OBOS-laget Raufoss ble en del hakk for små på kunstteppet i Oslo, da han startet i det som lignet mistenkelig på et toppet lag fra Fagermo.
Gjestene tok ledelsen tidlig i kampen ved Markus Aanesland, men etter drøye halvtimen var det klart for kantspiller-show på Intility. Aron Dønnum utlignet til 1-1, Amor Layouni sørget for at kampen var snudd, og så scoret Dønnum på straffe - en straffe Raufoss-trener Christian Johnsen ga klar beskjed om hva han syntes til Layouni om det som ble omtalt som filming.
Brage Skaret stanget inn 5-1 med om lag 20 minutter igjen på uret. Henrik Udahl satte inn 6-1 på egen retur på straffe, etter at innbytter Seedy Jatta ble felt rett før slutt.
Slik startet Enga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Oldrup, Christensen - Dønnum, Kjartansson, Layouni.
Se hele Seriestart Spesial-sendingen med Fagermo og supporteryndlingen Ivan Näsberg her:

Seriestart Spesial: Vålerenga med Dag Eilev Fagermo og Ivan Näsberg

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25