TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
26-åringen har en fortid i klubber som Malmö, Fulham og Groningen. De siste årene har han spilt i Sverige for Trelleborgs og Östersund. Det endte med 7 scoringer på 28 kamper i Allsvenskan. Laget ble nummer 12 på tabellen i sportslig leder Mikael Dorsins hjemland.
Eliteserien
Utestenger supporter etter rasistiske tilrop – roser Vikinghordene
4 TIMER SIDEN
I prat med Eurosport forteller han hvordan han ser på klubbens signering, som også er tildelt trøye nummer 9 – for øvrig det samme nummeret en ikke ukjent danske hadde før ham.
– For meg er han en god «9-er». God med ballen, bra i linkspillet og lett å spille med. Lett å spille opp på fot, bra på å holde i ballen og høy intelligens. Og så er han stor og bra targetspiller, og vi håper å få ut enda mer av potensialet hans enn i Östersund, der han var mer en falsk 9-er og vært litt lengre ned i banen. Vi vil gjerne ha ham enda mer i boksen, slik vi spiller og vil rundt på kantene. Forhåpentlig vil han score mange mål, han er bra når han får sjansen, ut fra det vi har sett, sier Dorsin.
Det samsvarer veldig med ordene som faller fra Eirik Horneland, når han blir bedt om å beskrive sin nye mann på topp.
– Han er veldig sterk i mottaket, en kombinasjonsspiller, som er smart og sterk i boksen. Og så er han nok litt undervurdert i bakromsspillet sitt. Så får vi se om vi klarer å få spilt ham raskt inn i Rosenborg-laget og måten vi ønsker å spille fotball på. Han kommer jo fra Sverige og har nok spilt i litt andre organiseringer. Jeg tror han kan bli en veldig fin tilvekst for oss, sier RBK-treneren til Eurosport.
– Planen er å smi ham til en typisk Rosenborg-midtspiss?
– Ja. Og han har alle forutsetninger for å kunne lykkes med det. Men så må vi gi ham den tiden han trenger og gi ham god læring og tid til å bli en topp, topp Rosenborg-spiss.
Nylig spilte han også spilletid med flagget på brystet for Sverige.
– Rosenborg er en toppklubb i Skandinavia sammen med FCK og Malmø. Klubben har store ambisjoner og ønsker å spille i Europa hvert år. Det matcher bra med mine ambisjoner, sa Dino Islamovic til RBK.no da han ble presentert.
Han skrev en treårsavtale med Rosenborg i romjulen.
Sett denne?

RBKs dilemma: – Han er en av de aller største profilene

Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00