Endelig er Eliteserien i gang, med alle de fire lagene som er tippet i toppen av ekspertene i sving fra første stund. Men aller mest forventninger var det kanskje knyttet til oppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility senere på kvelden.
Den endte 1-1 etter at begge lag hadde store sjanser til å score flere mål, og med et lite overtak til hjemmelaget - selv om Åge Hareide ropte på hands mot slutten.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er litt tveegget. Det er litt skuffende, for det er en kamp vi bør vinne ut fra sjanser. Men det er et helt annet Vålerenga-lag enn for et år siden da jeg debuterte, og vi måtte ri inn en 1-0-seier i Sarpsborg. Det er et helt annet fotballag, og jeg tror ikke det blir mange kamper i Eliteserien med dette tempoet, så det var veldig moro å se, mente Dag-Eilev Fagermo etter kampen.
– Jeg er veldig fornøyd med utviklingen, men hadde håpet vi skulle være enda litt bedre i dag. Men det var en bra motstander. Vi var veldig gode de første 20 minuttene, og ikke minst de siste 35. Da hadde vi fullstendig kontroll og kjørte matchen, fortsetter Vålerenga-treneren.
(Artikkelen fortsetter under):

Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste

I forkant har det vært snakket mye om hans nye angrepstrio, med Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson og Amor Layouni. Spesielt den siste dagen, etter et VG-intervju der de snakket om Rolex-klokker til store pengesummer og klesmote.
Midtspissen fra Island hadde noen enorme sjanser til å score, men en svært opplagt Andre Hansen i RBK-buret hindret ham jubel.
Dermed gikk Kjartansson målløs av banen, slik han har gjort i alle treningskampene.
– Det bekymrer meg ikke noe. Men vi må jobbe enda mer med spillet. Men det var første serierunde, og vi har tatt syvmilssteg fra i fjor, selv om vi greide å vinne da og ikke vant nå, mener Vålerenga-treneren.
Amor Layouni ble erstattet av Tobias Christensen, og markerte meget tydelig hva hans følelser var, da han sparket til noe ved benken og rev ned en stol da uret viste 67 minutter.
– Det er bra at vi har spillere med temperament. Vi driver med toppidrett, og da må vi ha temperament. Han var ikke rasende over byttet, han var skuffet over seg selv og over at han ikke fikk mer ut. Og det er flott, vi må ha folk med ambisjoner, sier Fagermo til Discovery.
Særlig høyresiden hans var god mot Rosenborg, med Dønnum og backen Christian Borchgrevink i tospann.
– Det er det vi har jobbet mest med. Venstresiden har egentlig vært veldig bra i vinter, og den kommer den også, tror jeg. Osame (Sahraoui) har vært litt nede og Tobias melder seg litt på der. Jeg er litt overrasket over at vi ikke var mer nøye eller flinkere i de øyeblikkene, men vi møtte et godt lag som jobber hardt defensivt, sier VIF-sjefen.
(Artikkelen fortsetter under):

Frustrert etter å ha blitt byttet ut – river ned stolen i sinne

Discovery-ekspert Joacim Jonsson mener Layoni passer som hånd i hanske i Fagermos 4-3-3-system.
– Han fikk det ikke helt til å stemme, og ble litt stillestående og ventet og prøvde å slå inn. Layouni hadde ikke den timingen vi er vant til å se fra ham. Men han gir dem en ny ting å spille på, og jeg vil at han skal utnytte farten sin enda mer. Jeg føler (Erlend) Dahl Reitan hadde godt tak på ham, sier svensken om landsmannen og fortsetter:
– Kjartansson er først og fremst en målscorer, og når han misser kan han bli litt fraværende. Han er ikke så delaktig i relasjonsspillet. Dønnum var kreativ og det er bare marginer og det siste lille. Han må bli litt mer effektiv, men han spiller jo som en Rolex ute på banen og er blitt en hardtarbeidende toveiskant.
I Discoverys studio var også landslagssjef Ståle Solbakken. Han så nesten hele kampen på Intility, før han hastet av gårde til studio for å diskutere den første serierunden.
– Nøytralt sett hadde Vålerenga noen flere enn sjanser enn Rosenborg, og Vålerenga var det beste laget. Jeg synes Dønnum var banens beste. Han var kvikk, driblet da han skulle drible, slo veggpasninger da han skulle kombinere og slo noen gjennombruddspasninger og hadde mye større arbeidskapasitet, sier den tidligere HamKam-treneren om spilleren han har fulgt siden han var på utlån i grønt og hvitt for noen sesonger siden.
– Han var en veldig positiv overraskelse. Jeg synes han var frisk. Ofte med slike spillertyper skal de noen ganger drible for mye, eller holder for lenge og kan bli for glade i kula. Det var en herlig blanding av driv med ball, å spille med andre og å slå gjennombrudd. Det var det siste lille som manglet for ham i dag, mente Solbakken.

Tydelig Hareide: – Han stopper jo pasningen med hånden

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51