Fredag ettermiddag ble det klart at Rosenborg låner ut Erik Botheim til Stabæk ut sesongen. 20-åringen har havnet et godt stykke bak i spisskøen på Lerkendal, og med både fjorårets toppscorer Torgeir Børven og svenske Dino Islamovic som alternativer på topp, har det vært vanskelig å stikke hodet fram for Botheim i RBK-trøya.
I Stabæk står døren på vidt gap for Oslo-gutten. Med unntak av vikarierende frontmann Oliver Edvardsen, har ingen av lagets spisser fått hull på scoringsbyllen så langt denne sesongen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Mot Sarpsborg 08 torsdag var attpåtil Darren Maatsen nødt til å forlate banen med skade. Skadeomfanget til spissen er fortsatt ukjent.

Satser ungt

Sportssjef i bærumsklubben Torgeir Bjarmann er tydelig på at skaden til nyervervelsen Darren Maatsen ikke har noen sammenheng med at Botheim nå hentes inn portene på Nadderud.
– Nei, det har ingenting med skaden til Maatsen å gjøre. Vi har hatt en dialog med Rosenborg helt siden overgangsvinduet stengte, og vi er veldig glade for at det nå kom i orden, sier Bjarmann til Eurosport fredag.
– Hva er det som gjør Erik Botheim til en interessant spiller for Stabæk?
– Botheim er fra området fra før og vi kjenner godt til han som spiller. Samtidig har det ikke vært blitt mye så mye spilletid for han i Rosenborg, så vi tror at Erik kan få en ny vår her i klubben, forklarer Bjarmann, før han legger til:
– Det er ikke lett å hevde seg som ung gutt i Rosenborg, og vi har nok litt mer tid til unge spillere enn det de har der, fordi vi ikke "trenger" å vinne serien hvert år. Stabæk har en litt annen inngang på unge og lokale spillere.

Utelukker ikke lengre opphold

Den tidligere LSK-sjefen tok over som sportssjef i Stabæk i april i år, og har sett et bærumslag som har bitt godt fra seg i årets sesong. Nå kan det se ut til at Bjarmann og Stabæk kan ha funnet en potensiell Stabæk-profil.
– Erik (Botheim journ.anm) er bare 20 år gammel, så han har har en stor framtid foran seg. Han passer godt inn i Stabæk, både med alder og spillertype, sier en optimistisk Bjarmann til Eurosport.
Bjarmann ønsker å bygge en god grunnmur for framtiden, og utelukker ikke at Botheim blir lenger enn det den ferske avtalen tilsier.
– I utgangspunktet er det et lån ut sesongen. Planen er at han blir ut året, så tar vi en evaluering etter det. Vi håper at det kan være muligheter for at Botheim kan bli Stabæk-spiller lenger enn det også, fortsetter han.
Stabæk-spiller Emil Bohinen var nådeløs etter klubbens poengdeling mot Sarpsborg 08 torsdag. Se hva han sa til Eurosport etter kampen her.

Nådeløs Bohinen: – Vi gjør altfor mange dumme valg i dag

Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
LAN-trend snudd: – Det må vi gjøre noe med
02/04/2022 PÅ 07:49