DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
– Det har jo kommet utspill, oppfatninger og meldinger i løpet av dagen som vi må håndtere. Det er tema i styret, sier Strømsjordet til Discovery tirsdag kveld.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Vi skal ha gruppemøter fra i morgen tidlig med alle spillerne. Det er en oppfølging i forhold til alt som har skjedd etter den pressemeldingen vi kom med mandag kveld, legger han til om veien videre nå.
Sent mandag kveld sendte klubben ut en pressemelding om at de etter en intern utredning hadde konkludert med at Henrik Pedersen fortsetter i jobben, fordi de ikke har «dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet.»
Tirsdag skrev TV 2 at sju spillere har sendt inn rasismevarsel på Strømsgodset-trener Henrik Pedersen til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).
Discovery sitter også på informasjon om at det skal handle om sju varsler.
Styreleder Strømsjordet uttalte til TV 2 at han er kjent med at det kommet anonyme meldinger inn til NISO, men at det ikke har vært så konkret innhold i de meldingene. Strømsjordet sa det var vanskelig å forholde seg til når det er «anonyme meldinger uten konkret innhold».
– Håper man på mer konkrete varslinger fra spillerne i disse møtene?
– Jeg går jo ikke og håper på flere varslinger. Men de møter jo meg, så da har de hvert fall muligheten til å komme med ting til oss. Anledningen er der for dem, sier han til Discovery.
– Hvis det kommer mer konkrete meldinger inn til NISO, så blir det bragt videre til oss og opprettet sak, men vi har ikke hørt noe fra dem.
Han sier det ikke har kommet frem noe konkret i dag som de ikke allerede har vært kjent med.
– Vi har ingen konkrete avtaler om å ha flere samtaler med Henrik. Men vi har kontakt med han selvfølgelig, uten at det er konkrete møter.
Det er full uenighet rundt hva som skal ha blitt sagt av Strømsgodset-trener Henrik Pedersen til varsleren.
Discovery er kjent med ordene Pedersen skal ha brukt. Styrelederen har slått tilbake mot dette og tatt Pedersen i forsvar.
Dansken har ikke ønsket å besvare de gjentatte henvendelsene fra Discovery de siste dagene, men sa til VG at han ikke var i tvil om at han ville bli renvasket.
Dette har senere fått varsleren til å reagere sterkt.
– Det er ikke gitt noen skriftlig advarsel til Henrik Pedersen. Både varsler og Henrik Pedersen er fortsatt ansatte i Strømsgodset, sier Strømsjordet tirsdag kveld.
Tirsdag ønsket nesten ingen av spillerne å kommentere saken overfor media. Nico Mickelson var den eneste som ble stående for å snakke med pressen.
– Ja, det er jo splittet da. Vi vet jo ikke liksom ikke hva som har blitt sagt og det er ikke noe bevis for det, men hvis det hadde vært rasisme i saken, så er ikke det greit, sa han.
Til det sier Strømsjordet følgende:
– Det har jeg ikke noen kommentarer til. Jeg har ikke snakket med spillerne i dag, det er derfor vi skal gjøre det i morgen. Alle skal bli orientert og få svar på det de lurer på.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33