LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no):
– Om man skal ta noe positivt fra denne situasjonen så har jeg fått mer tid til å tilpasse meg lagkameratene mine og spillestilen og vi har fått trent ganske mye spillestruktur uten kontakt, så det har vært positivt.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Det sier Rosenborg-spissen Dino Islamovic til Eurosport.no på spørsmål om hvor godt han føler han har blitt integrert i spillestilen etter at han kom til klubben.
– Har det nesten vært en fordel for din del? Å ha fått ekstra mye tid?
– Både ja og nei, jeg synes jeg hadde ganske god kontroll på det før også. Men hvis man skal ta noe positivt fra situasjonen så er det kanskje det.
Rett før nyttår kom nyheten om at Rosenborg hadde hentet Islamovic fra svenske Östersund. 26-åringen fikk noen treningskamper i oppkjøringen og noterte seg også for noen scoringer, før fotballen ble satt på vent på grunn av viruspandemien. Han legger ikke skjul på at de siste månedene uten fotball har vært tøffe.
– Hvordan har denne perioden påvirket deg, med all usikkerheten som har vært?
– Det har vært tøft, det er klart. Samtidig så skal man ikke klage, vi har fortsatt jobb og det er mange som har vært i samme situasjon som oss. Men det er klart det har vært kjedelig uten fotball, både for oss å spille og for folk som vil se på.
I februar uttalte RBK-trener Eirik Horneland at han var imponert over Islamovic.
– Det ser ut som han har blitt bedre å av å være her. Han var litt rusten da han kom synes jeg, både fysisk og mentalt. Men han har tatt det veldig fort og begynner å skjønne hva som forventes i Rosenborg. Han kommer til å vokse utover sesongen, sa Horneland til Eurosport da.
Med en liten måned igjen til seriestart har den svenske spissen ambisjonene klare.
– Bli «fit», komme i bra form og kjenne på ballen og på tempoet. Så er det klart, vi kommer til å spille masse og kommer til å komme inn i det. Ambisjonen er jo å vinne gullet og ta oss til Europa League, sier han.
Rosenborg åpner hjemme mot Kristiansund 16. juni. Se Eliteserie-sesongen på Dplay!
Sett denne?

Kårer norsk fotballs mest selvopptatte: – Han lånte kontoen for å se på seg selv

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32