2. desember 2020 fikk Mjøndalens keeper Miguel Vieira spille syv minutter Eliteseriefotball. Da ble han byttet inn i kampen mellom Haugesund og Mjøndalen.
For uten de minuttene, har den Portugisiske keeperen sittet på benken og sett at Vegard Hansens førstevalg, Sousha Makani, har fått jobben med å holde unna i den bakerste posisjonen.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
15 TIMER SIDEN
Søndag er det Vieira som skal spytte i hanskene å prøve å stoppe de forsøkene som måtte komme fra Start.
– Uten å ha spilt i det hele tatt nesten på dette nivået tidligere, så blir det en voksen utfordring, sier Vegard Hansen om keeperen som får hovedansvaret de neste to kampene for Mjøndalen.
Se intervju med en offensiv MIF-trener før skjebnekampen her (saken fortsetter under):

MIF-treneren offensiv før skjebnekampen: – Vi skal ofre alt vi har

– God nok til dette nivået

Årsaken til det er at Sousha Makani, som har stått i mål for Mjøndalen i samtlige kamper denne sesongen, minus de syv minuttene mot Haugesund, pådro seg rødt kort og to kampers utestengelse forrige runde.
– Miguel står bak Sousha i køen, dessverre. Slik er det for noen keepere, men Sousha er, i alle fall tidvis, en av de beste keeperne i Eliteserien, sier Hansen.
Når Makani nå må sone to kamper har ikke Mjøndalen noe valg. Vieira kommer til å få sin debut fra start i kampen som nesten definitivt vil avgjøre om klubben spiller i Eliteserien eller OBOS-ligaen neste år.
Det bekymrer tilsynelatende ikke Vegard Hansen.
– Han er en veldig god keeper. Han er god nok til å stå på dette nivået. Han er veldig god med beina, har en fantastisk reaksjonsevne og er en fysisk robust kar, så han er en god keeper på alle måter, sier Hansen.

– Så lenge det er håp, skal vi ofre alt

Da Mjøndalen hentet Vieira fra Ørn Horten hadde de fulgt han over lengre tid, og flere Eliteserieklubber skal ha gjort det samme. Men Hansen og resten av trenerteamet hadde antakeligvis ikke gitt den 1,85 meter høye målvakten debuten fra start, mot nettopp Start, dersom de hadde valgt selv.
Mjøndalens hovedtrener er likevel positiv på vegne av Vieira.
– Jeg er ikke noe redd for det, at han skal komme inn å stå i den kampen. Jeg gleder meg til å se hva han kan bidra med, sier Hansen.
Mjøndalen ligger på direkte nedrykk med 21 poeng, mens Start ligger på 13. plass med 26 poeng før de to bunnlagene møtes søndag. Med tap mot Sørlendingene bør bruntrøyene forberede seg på spill i OBOS-ligaen neste sesong.
– Vi er nødt til å vinne den matchen. Det måtte vi for så vidt mot både Stabæk og Haugesund, men så gjorde vi ikke det. Nå er vi til en viss grad i nærheten av noe fortsatt, og slår vi Start, så får vi se hvordan verden ser ut etter det, sier Hansen og legger til
– Vi får ta Start-kampen først. Hvis vi ikke klarer å slå de så er det sannsynligvis over, men vi har en mulighet fortsatt, og så lenge det er håp så skal vi ofre alt vi har for å prøve å klare dette.
Fått med deg denne ukens indre Bane?

Indre Bane: Ståle Solbakken, Mjøndalens skjebnekamp og Fagermos test

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
16 TIMER SIDEN