Populære sporter
All sport
Vis alt

Håper fortsatt å få kampen spilt: – Kun tapere i denne sammenhengen

Oppdatert 03/03/2022 klokken 21:02 GMT+1

I Aalesund har man ikke gitt opp å få den omdiskuterte cupkampen mot Bodø/Glimt spilt likevel.

Bjørn Erik Melland, Lars Arne Nilsen, Sondre Brunstad Fet

Foto: NTB

Aalesund var tydelige på at de ikke ville stille til kamp slik utfallet ble, men noen offisiell beskjed har ikke nådd lokalene på Ullevaal, ifølge konkurransedirektør i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn.
– Vi har ikke mottatt noen melding fra Aalesund om at de ikke stiller til kamp, sier Fisketjønn til Discovery torsdag.
– Hva med pressemeldingen deres i går?
– Vi forholder oss bare til offisielle meldinger vi får fra klubben.
Tirsdag kom Norges Fotballforbund med den endelige avgjørelsen om cupkampen mellom Bodø/Glimt og Aalesund.

– Vanskelig å forstå

Onsdag bestemte Aalesund seg for ikke å stille til cupkampen som ble flyttet til søndag 6. mars. Bakgrunnen skyldes tilretteleggelse for Bodø/Glimts europakamp mot AZ Alkmaar.
Sportslig leder i Aalesund Bjørn Erik Melland er av en annen oppfatning enn konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn.
– De har fått daglige meldinger fra oss - både skriftlig, muntlig og gjennom media - om at vi ikke kan spille denne kampen 6. mars, men at vi er åpen for å flytte den til et senere tidspunkt enn oppsatt for å hjelpe Bodø/Glimt, skriver han i en SMS til Discovery.
– Dette har vi også vært tydelige på i det problemstillingen dukket opp. Likevel velger de å fremskynde kampen til 6. mars. Da gir de bevisst «walk over» til Glimt. I etterkant vil de at vi skal trekke oss fra en kamp de vet at vi ikke kan konkurrere i. Det er vanskelig å forstå, skriver AaFK-lederen videre.

Jobber for å løse situasjonen

AaFK-leiren får ikke stilt lag grunnet et smitteutbrudd i troppen og mener de ikke har blitt lyttet til. Kampen skulle etter planen spilles 13. mars.
Bodø/Glimt skal møte nederlandske AZ Alkmaar 10.- og 17. mars i åttedelsfinalen av Conference League.
– 13. mars har vært datoen vi har sett frem til siden vi avsluttet forrige sesong. Å spille en avgjørende kamp på hjemmebane med tribunen full av entusiastisk sunnmøringer, mot Norges desidert beste lag, var en gulrot i forberedelsene våre. Nå i etterkant av denne prosessen kjenner jeg en sterk bismak overfor spillere, trenere, ansatte og det fantastiske publikummet vårt, skrev AaFKs sportslige leder Bjørn Erik Melland til Discovery onsdag morgen.
Ifølge TV 2 har klubben ikke gitt opp å få kampen spilt, og at det jobbes i kulissene med en løsning.
– Vi forsøker å løse floken. Det er kun tapere i denne sammenheng. Det forsøker vi å bidra til å rette, sier en kryptisk Geir S. Vik, administrerende direktør i AaFK, til TV 2.

Setter opp dommerteam

Han sier videre at ingenting skal være uprøvd og at de forsøker det de kan for å løse det, men at han ikke vet hvilke muligheter som finnes.
– Vi prøver fortsatt å se om det er mulig å flytte kampen. Vi forsøker å løse det, fortsetter Vik.
Fisketjønn i NFF bekrefter at det har vært dialog mellom partene torsdag.
– Vi har vært i kontakt med Vik i dag og har snakket med begge klubbene hver dag de siste to ukene. Vi har snakket med Terje Hauge og han holder på med å sette opp et dommerteam, sier han og legger til:
– Vi ser for oss at kampen skal spilles til bestemt tidspunkt.
Sportslig leder i AaFK Bjørn Erik Melland mener tilretteleggingen for norske klubber må prioriteres bedre.
– Etter min mening er det på tide å legge regelboken i kontorskuffen, låse igjen og gå i dialog om løsninger til det beste for norsk fotball og det norske fotballpublikummet, skriver han til Discovery.
Hverken administrerende direktør i AaFK Geir S. Vik eller daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen har besvart Discoverys henvendelser.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame