Denne uka ble nemlig Island rød sone, noe man fryktet kunne legge lokk på muligheten til å få arrangert Europa League-kvaliken til Rosenborg. Breidablik skal etter planen gjeste Lerkendal torsdag 27. august.
– I utgangspunktet er det jo sånn at det er ganske strenge smittevernstiltak i UEFA-protokollen. Met er åpent for jobbreiser i norden i følge Helsedirektoratet. Da må vel dette gå under jobbreiser også. Jeg kan ikke forstå annet enn at det skal gå greit, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til Eurosport.no.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
5 TIMER SIDEN
Hun henviser til unntakene til karanteneplikten, som står listet opp på Helsedirektoratets egne nettsider.
Dyrhaug sliter med å se for seg en annen løsning.
– Hvis ikke må vi jo reise til en nøytral bane. Det utsetter jo oss i større grad. Hvis begge lag må reise med 30 stykker til for eksempel Ungarn.
– Det er helt høl i huet om det ikke skulle være mulig, så mye som vi testes i fotballen.
Dermed er hun ikke bekymret for at EL-kvaliken ikke skal bli spilt.
– Det testes jo svært mye, og det er jo charterfly uten tilknytning til andre som blir brukt når fotballklubber reiser over landegrenser. Vi regner med at jobbreiser innenfor Norden er det som skal hjelpe oss her.
Da har Rosenborg heller ikke planlagt for det verste.
– Vi har ikke planlagt for noe annet scenario. Vi jobber bare ut fra at det er mulig, noe vi har stor tro på at det er.
Kulturdepartementet sier de har vært i kontakt med norske klubber som forhører seg om spill i utlandet og hvor sannsynlig dette kan virke. Til Eurosport.no opplyser de følgende:
– Når det gjelder internasjonal idrett, har Kulturdepartementet mottatt henvendelsene fra Norges Fotballforbund angående utfordringer knyttet til avvikling internasjonal landslags- og klubbaktivitet fremover. Dette er til vurdering i samarbeid med berørte departementer.
Denne mannen kan fort savnes:

Trondsen om Tyrkia-overgangen: – Hodet mitt er fortsatt i Rosenborg

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
8 TIMER SIDEN