– Jeg kommer hjem. Jeg fikk et møte med lederne, og det var full match med en gang. Det er en klubb med stort potensial. Dette var det ikke mulig å si nei, sier Nilsen til Eurosport.
Han har bodd på Sunnmøre i 20 år, og turen fra Volda er ikke så lang til Ålesund og hans nye jobb, som Eurosport kunne melde om tidligere tirsdag.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Allerede søndag venter den første store testen, og den er av det ekstremt viktige slaget. De møter bunnkollega Start borte i Kristiansand.
– Det er en knalltøff jobb, men jeg har veldig lyst til å beholde plassen. Det er det kortsiktige, men vi må tenke på det før det langsiktige. Først må vi begynne å vinne kamper, så nå er det Start.
– Det er bare å komme seg på feltet. Jeg skal ha et møte med teamet etterpå, og snakke med spillerne. Så er det bare å sette et lag så fort som mulig og legge en plan.
Ett lite ess har han kanskje i ermet: – Det er ikke så lenge siden jeg møtte Start med Brann, så jeg har god oversikt over dem. Kanskje enda bedre enn av Aalesund akkurat nå. Så vi må legge en plan, sier Nilsen til Eurosport.
På spørsmål om når han ble kontaktet av AaFK, svarer han at det har gått fort og at det har vært en ryddig og kjapp prosess etter et langt møte mandag.
Det er ikke mer enn om lag tre uker siden han forlot forrige jobb i Brann. 56-åringen forsikrer at han er klar til å ta fatt på en ny tøff oppgave.
– Tre uker er mer enn nok. Det er altfor lenge å ikke gjøre noe, så det er ikke noe problem. Jeg er i sirkuset og veldig klar til å begynne.
Fasiten etter 15 kamper viser at laget er plassert helt sist, med bare syv poeng. De har sluppet inn vanvittige 46 baklengsmål, hvilket gir et snitt på over tre.
– Vi må som sagt ut på feltet og finne galskapen og energien. Vi må slåss marginene på vår side. Jeg har et budskap jeg vil selge inn, og så må jeg høre om gutta tenner på det og er med. Med litt selvtillit og flyt er alt mulig, det er i hvert fall slik jeg tenker.
Det er nå fem poeng opp til Start på nest sisteplass. Ni poeng opp til trygg grunn, der Sandefjord, som altså har over dobbelt så mange poeng med sine 16, ligger.
– I den grad vi skal se på tabellen, må vi lage vår egen tabell. I første omgang er det kvalik, og så får vi se hva vi får til. Men jeg har skrevet en lang kontrakt (ut 2023) og har veldig lyst til å bygge noe her uavhengig av det. Det er en veldig sulten klubb, med masse energi og positive folk. Jeg har fått en fantastisk velkomst og er veldig gira på å komme i gang, sier Nilsen.
– De har masse kvalitet, det så vi i fjor. Men de har hatt det tungt en lang periode, så vi må gjerne begynne med noe grunnleggende. Få marginene over, slippe seg løs. Finne gnisten, snerten, galskapen. Slåss inn noen seirer.
– Det var jo en maktdemonstrasjon i OBOS-ligaen i fjor og så helt på tverke i år. Har du noen tanker om hvorfor?
– Jeg har ikke så lyst til å analysere hva som har skjedd, jeg vil heller tenke mer på hva som kommer. Så nå gjelder det å komme seg på feltet og legge en plan, snakke med teamet som kjenner laget og selge inn det jeg har å si. Det som har skjedd, har skjedd. Det er ikke fokus, det er mer på hva vi kan gjøre noe med.
Tidligere landslagsspiller og sportsredaktør i Sunnmørsposten Helge Skuseth, regner oppgaven med å berge plassen som så vanskelig at han i samme avis uttaler at det vil komme opp en statue av Lars Arne Nilsen ved siden av John Arne Riise dersom han skulle greie det.
– Ser vi på tabellen er det ikke nødvendigvis så langt opp, men må vi definitivt vinne noen kamper. Det er 45 poeng igjen å spille om, og vi trenger ikke mer enn halvparten av dem, sier Nilsen til Eurosport.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55