NTB meldte tidligere på ettermiddagen at Andreas Hanche-Olsen er klar for belgiske Gent. Eurosport fikk også bekreftet de samme opplysningene mandag kveld, og en drøy halvtime senere bekreftet Stabæk nyheten på sine hjemmesider.
Sportssjef i Stabæk Torgeir Bjarmann var snakkesalig da Eurosport møtte han på Nadderud tidlig mandag kveld.
Eliteserien
Bekreftet: Klar for Bundesliga-klubb
4 TIMER SIDEN
– Det blir vel Gent ja, bekrefter en smilende Torgeir Bjarmann, like før klubben selv bekreftet det på sine sider.
Andreas Hanche-Olsen ble tatt opp fra U19-laget til a-laget i Stabæk i 2016, og har siden da spilt 127 kamper for bæringene.
Allerede for to dager siden kunne Eurosport erfare at Stabæks forsvarssjef allerede var på plass i Belgia for å slutte seg til en ny klubb. Sportssjef i Stabæk Torgeir Bjarmann opplyste da at Hanche-Olsen var i Belgia for å besøke to klubber.
Klubbene det skulle være snakk om var Standard Liége og Gent, og nå har altså valget falt ned på Gent.
– Dette er en god avtale for begge parter. En av grunnene til at han re-signerte for ikke veldig lenge siden, fortsetter sportssjefen.
Gent har fått en lei start på sesongen, og står kun med tre seire og ni poeng på åtte kamper så langt. Klubben sikret andreplass i den belgiske førstedivisjonen i fjor.
– Med Andreas får vi en rask, kvikk og smidig forsvarer som utstråler lederskap. Det er ingen tilfeldighet at han har vært kaptein i mange år, og det har iallfall ikke vært tilfeldig at han har vært på radaren til flere klubber, sier sportssjef i Gent Tim Matthys til egen klubb.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
I GÅR PÅ 13:00
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
I GÅR PÅ 12:09