Populære sporter
All sport
Vis alt

Han topper Hareides ønskeliste: – Sikkert mange om beinet

Publisert 09/09/2020 klokken 11:35 GMT+2

Åge Hareide sier at om de kan ønske seg noen, så er det Markus Henriksen (28).

Markus Henriksen

Foto: Getty Images

  • Se Hareides første kamp, Strømsgodset - Rosenborg på TVNorge og Dplay søndag 18:00. Sikre deg tilgang her!
TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Den meritterte treneren har hatt om lag halvannen uke i full sving som Rosenborgs nye hovedtrener. Den første uka var preget av landslagsoppholdet med mange spillere borte og litt fridager, men Hareide har likevel rukket å hente inn sin første forsterkning.
Laget trengte en venstreback etter salgene av Birger Meling og Anders Trondsen. Hans tidligere elev fra Malmö-tiden, Pa Konate, ble bekreftet klar onsdag morgen, slik Hareide også snakket om til Eurosport tirsdag.
Men klubben har også over lengre tid vært linket til en annen gammel kjenning. Markus Henriksen var på utlån til Bristol City fra Hull forrige sesong, men har vært klubbløs siden kontrakten utløp 1. juli.
En del av tiden i ettertid har han tilbragt i Trondheim.
– Han er jo klubbløs, er det noe man ser på som realistisk?
– Altså, hvis vi kan ønske oss noen, så ønsker vi oss Markus Henriksen. Det er klart det, fastslår Hareide til Eurosport.
Henriksen har spilt få klubbkamper det siste året, men han er en viktig brikke på Lars Lagerbäcks landslag. Han har spilt 24 av de siste 26 kampene fra start, og gjør en god jobb på midtbanen med sine egenskaper som utfyller de andre.
Og ifølge VG kan han fort ende opp i større klubber. Avisen meldte i forrige uke om forhandlinger med den portugisiske storklubben Porto, og nevnte også Galatasaray, Fenerbache og Bordeaux i miksen.
– Han er rosenborger. Ekte rosenborger, og en veldig dyktig fotballspiller. Men vi er sikkert mange om beinet. Men selvfølgelig, hvis det er mulig ... jeg får snakke med faren, sier Hareide med et smil, og henviser naturligvis til sin egen assistenttrener, Trond Henriksen, som med hell ledet laget i påvente av at han selv skulle bli klar til å ta over.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson var ikke veldig imponert av RBKs nye signering:
picture

Mener dette er en uvirkelig henting av RBK: – Noe av det sykeste jeg har opplevd

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame