Hærføreren utlignet etter feil annullering: – Det får de ta på sin kappe

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 20/06/2021 klokken 23:00 GMT+2

Kaptein Jonatan Tollås Nation var tilbake for Vålerenga og satte inn sin tredje scoring for sesongen, da han utlignet mot Bodø/Glimt. Før det ble Henrik Udahl frarøvet et mål.

Jonatan Tollås Nation, Henrik Udahl

Vålerenga - Bodø/Glimt 1-1
Amor Layouni var Vålerengas stjernesignering før denne sesongen, men foreløpig har det vært varierende spill fra svensken, som fikk gjennombruddet sitt på toppnivå for nettopp Bodø/Glimt.
Etter en munter passiar med gamletrener Kjetil Knutsen før kampen, viste han ingen nåde da kampen var i gang. I likhet med resten av Vålerenga var han virkelig påskrudd og ble satt opp riktig i mange situasjoner.
Hjemmelaget startet kampen klart best, og det var også Layouni som var nest sist på ballen da Henrik Udahl skulle ha fått sitt tredje mål på tre kamper.
Men scoringen ble feilaktig annullert for offside etter halvtimen.
– Hva skal jeg si? Det skal være mulig å se at det ikke er offside. Det går ikke så jævlig fort her. Det får de ta på sin kappe. Det er frustrerende, var den klare talen fra Udahl i pausen.
De hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen i første omgang, ved Henrik Bjørdal, Osame Sahraoui og Udahl, men uttellingen lot vente på seg.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Vålerenga og Glimt delte poengene i dramatisk kamp

Nok en Tollås-scoring

Før andre omgang startet var Kjetil Knutsen stort sett bare fornøyd med resultatet, etter en økt der han mente laget hans var pysete i duellspillet og måtte håndtere presset til Vålerenga langt bedre.
Dag-Eilev Fagermo derimot var langt mer fornøyd.
– 6-1 i målsjanser, tror jeg det var. Sterkeste vi har gjort i år, sa Fagermo i pausen.
Men så skjedde det som ofte skjer når ett lag sliter med å sette sjansene: Det andre laget scorer i stedet.
For etter åtte minutter av omgang nummer to stusset Ola Solbakken ballen i nettet, etter at Ulrik Saltnes først hadde stusset corneren videre. Vålerengas sjette baklengsmål på dødball så langt i sesongen.
Men Vålerenga nektet å gi seg av den grunn, og fortsatte å skape målsjanser. Ikke lenge etterpå kunne de utlignet, men Erik Botheim reddet corner-headingen fra Ivan Näsberg på streken, før Marius Høibråten leverte en god blokkering på en Henrik Bjørdal-avslutning.
Og så satt den endelig for hjemmelaget, da Henrik Udahl på flott vis headet et Tobias Christensen-innlegg tilbake foran mål.
Der dukket kaptein, midtstopper og hærfører Jonatan Tollås Nation, som var tilbake på laget, opp og utlignet – med sin tredje scoring for sesongen.
Før denne sesongen hadde han ikke scoret for Vålerenga på tre år. Da puttet han ballen i nettet 14. april, 2018.

Misbrukte sjanser

I en fartsfylt og underholdende andreomgang bølget spillet frem og tilbake utover i kampen skapte begge lag sine tilløp til farligheter.
Den største fikk Amor Layouni da han ble spilt fri på venstresiden og fikk tid til å sikte like før slutt, men en meget god Nikita Haikin i Glimt-buret hindret ham helterollen mot gamleklubben.
Trener Dag-Eilev Fagermo ba om bli trodd på at han var mer oppgitt over eget lags ineffektivitet enn dommerfeilen.
– Ja, det er jeg absolutt. Det er kvalitet vi mangler. At vi har hatt dommeravgjørelser mot oss, jevner seg ut. Når vi har 10-12 sjanser, må vi kunne klare å score ett mål til, selv om vi bli fratatt et mål i dag, sa han.
I neste runde tar Bodø/Glimt imot Molde til storoppgjør, mens Vålerenga møter Stabæk på fremmed gress.
– Vi er litt heldige at vi går til pause med 0-0, og når jeg hører at det er en feil annullering, er det litt flaks for oss. Vi kommer fra en tøff bortearena med et litt heldig poeng, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.