OSLO (Eurosport.no):
– Han var vårt førstevalg!
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
21 TIMER SIDEN
Det sier styreleder i Vålerenga, Thomas Baardseng, til Eurosport.no. Fredag ble Dag-Eilev Fagermo presentert Ronny Deilas erstatter i Vålerenga.
Prosessen har tatt tid og flere navn som Kjetil Knutsen, Lars Bohinen, Haakon Lunov, Tor Ole Skullerud for eksepempel har vært nevnt som kandidater til det som var den ledige jobben på Valle. Og selv om Fagermo fleipet på pressekonferansen med at han var femtevalget, er Baardseng tydelig på at Fagermo var nummer én.
– Vi har hatt en veldig god og lang prosess. Det har vært mange navn på listen og mange navn har florert. Det blir nok også slik ettersom vi valgte å angripe jobben med å finne ny trener med å lage en profil. Ikke at vi først definerer hvem vi vil ha for å se om vi får ham. Vi valgte en profil og kartla mulig kandidater utifra den profilen. Vi har knadd og mørnet mange av de navnene som kom opp, og Fagermo er den som satt igjen. Han var førstevalget, forklarer Baardseng.
– Det er mange forskjellige typer trenere i de navnene som har florert. Har den profilen vært ganske vid?
– Jeg synes ikke profilen har vært vid. Mange av de navnene som nevnes, er navn som har spilt seg selv inn eller er blitt spilt inn av andre. Det er ikke dermed sikkert at de har vært inne til samtale eller blitt grundig vurdert for denne jobben.
Offensiv Fagermo. Saken fortsetter under videoen:

Fagermo om stillingsbeskrivelsen: – Hvem i Norge kan matche min CV på det?

Dette sier styrelederen om Lunovs kandidatur

Vålerengas assistenttrener Haakon Lunov uttalte i januar til Nettavisen at han ønsket jobben. Styrelederen synes det er bra at folk i klubben er ambisjoner og har forståelse for at Lunov kan være skuffet over ikke å ha fått jobben. Hvorvidt han ble vurdert som en seriøs kandiat vil ikke Baardseng si noe om, men gir likevel et lite hint:
– Erfaring var et viktig kriterie. Det å ha stått i trenerjobb over tid, og det å kunne vise til resultater og det å ha ertfaring var et viktig kriterie. Alle som har vært inne til sluttsamtaler har scoret godt på det.
– Jeg vil bare si at vi hadde en profil som vektla det å jobbe med unge spiller, videreføre den spillestilen vi har hatt og erfaring. Du får konkludere hva svaret er selv, jeg vil ikke si det.
Saken fortsetter under videoen:

Lattermild Tollås av Fagermo-show: – Ikke vært optimalt, selvfølgelig

– Hadde fire kandidater til samtale

På pressekonferansen sa Fagermo at det ikke var noe problem at Lunov har ytret ønske om jobben han selv fikk og likte at assistenten hadde ambisjoner. Det synet deler sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.
– Man kan velge å se på det som et problem eller som en mulighet. Den muligheten synes jeg Dag-Eilev belyste på en bra måte. Det er en ambisiøs gjeng vi har på trenerkontoret, og det er også Håkon. Det er bare å se positivt på at han og resten av teamet har stått på som bare rakkeren. De har trent godt og det har vært en stor utfordring for de. Det har jeg også stor forståelse for. De har klart seg bra og det har vært en bra periode.
Han henviser til styre om hvor nære Lunov var med å få jobben, men svarer følgende på hva hans innstilling til styre var.
– Vi hadde fire kandidater som vi hadde til samtale.
– Var Lunov en av de?
– Det har jeg ingen kommentar til.

Roser VIFs valg: – Blir rart å se ham i noe annet enn Odd-klær

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
I GÅR PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18