Vålerenga - Sarpsborg 08 1-1
Dag-Eilev Fagermo er på vei mot en suksessrik første sesong som Vålerenga-trener. Laget ligger på tredjeplass og kunne øke avstanden ned til Rosenborg med seier hjemme mot et Sarpsborg 08 som ikke hadde vunnet på de fem siste.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Men istedenfor å juble for nok et stort steg mot medalje, kunne gjestene ta med seg ett poeng hjem etter Ole-Jørgen Halvorsens tidlige scoring. Det gikk lenge mot sesongens første hjemmetap for VIF, men Ivan Näsberg skjøt via lagkamerat Felix Horn Myhre og i mål like før slutt. Sistnevnte blir nok kreditert scoringen. VIF trodde de sikret seg en dramatisk overtidsseier like etter, men Bård Finne ble korrekt avvinket for offside etter å ha satt ballen i nettet.
– Det er deilig at vi får med oss i hvert fall ett poeng, i en kamp vi kanskje burde hatt tre, sa Näsberg etter kampen.
Det var trener Dag-Eilev Fagermo enig i.
– Med normal effektivitet vinner vi her.
Se intervjuet med Fagermo her. Saken fortsetter under videoen:

Fagermo mener ineffektivitet kostet VIF seieren

RBK fikk bank i Bodø tidligere på kvelden, men med VIFs poengtap er sistnevnte kun to poeng foran istedenfor de fire det kunne vært. I tillegg meldte Kristiansund seg på med seieren mot Strømsgodset søndag kveld. De er kun fire bak VIF.
Kampen om tredjeplassen kan bli en thriller helt inn.
For Sarpsborg 08s del kan det ene poenget uansett være gull verdt i kampen mot nedrykk.
– De har et vedvarende trykk på oss hele andre omgang, så det er ikke helt ufortjent at de scoret, men det er klart det er superbittert når det er så langt på overtid, sa Sarpsborg 08s Halvorsen etter ett poeng.
– Det er ekstremt surt, sa trener Mikael Stahre.
08 har fem poeng ned til Godset på kvalikplassen, komfortable ni ned til Mjøndalen på direkte nedrykk.
Se intervjuet med Stahre her. Saken fortsetter under videoen:

Mistet viktig seier på overtid: – Ekstremt surt

Tamt VIF

Men medaljejaktende VIF fikk ingen enkel start hjemme på Intility. Gjestene kombinerte seg fremover i banen, slik at Sulayman Bojang fikk muligheten til å slå inn fra høyre. Ole Jørgen Halvorsen stakk fra et noe sløvt VIF-forsvar og kunne enkelt sette inn 1-0.
VIF slet med å skape sjansene. Ved pausesignalet lå de an til sitt første tap siden Glimt var på besøk i september. Trener Dag-Eilev Fagermo erkjente at laget måtte heve seg siste 45.
– Det er altfor lite bevegelse. Da blir det trått. Vi har ikke skapt noe som helst, sa han i pausen.

Bedre etter hvilen

VIF holdt på å få uttelling umiddelbart etter pausen. Vertene løftet ballen over Sarpsborgs backledd, innbytter Bård Finne la inn foran mål på ett touch. Aron Dønnum så ut til å spasere ballen i mål, men traff stolpen og fikk seg en skikkelig smell da han falt inn i mål etter situasjonen. VIF-profilen så ut til å ha det meget vondt. Han kom seg imidlertid inn på banen igjen etter noen minutter.
Men selv om det ikke ble scoring da, var det definitivt et helt annet VIF-lag som hadde kommet ut til andreomgangen.
Henrik Bjørdal tok med seg ballen inn i 16-meteren etter kombinasjoner mellom Christian Borchgrevink og Finne. Bjørdal hælsparket ballen inn foran mål, men normalt giftige Vidar Örn Kjartansson traff dårlig på avslutningen. Gjestene fikk klarert med nød og neppe.
VIF skulle til slutt få utligningen da Näsbergs skudd gikk via Myhre og til 1-1 da det ble klabb og babb etter et hjørnespark. Det skulle imidlertid bli mer dramatikk. Dønnum fikk skutt og Sarpsborg-keeper David Mitov Nilsson måtte gi retur. Finne satte ballen i det tomme målet. Det ble jublet vilt på VIF-benken, men målet ble korrekt avvinket for offside.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Vålerenga berget ett poeng mot Sarpsborg 08 seks minutter på overtid

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05