Stabæk - Haugesund 2-1 (1-1)
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen!
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

Se høydepunktene: Stabæk endte rekken uten seier mot Haugesund

– Det var kveldens øyeblikk på Nadderud, sa Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud da han omtalte seiersmålet til Darren Maatsen.
Etter syv spilte kamper uten én eneste seier jaktet Janne Jönssen og hans menn tre etterlengtede poeng i Eliteseriens 17 runde. Stabæk hadde nemlig ikke jublet for seier siden 19. juli før lørdagens kamp mot Haugesund. Men da en endelig skadefri Maatsen kom inn fra innbytterbenken etter nesten to måneder på sidelinjen, snudde den vonde trenden for hjemmelaget.
– Jeg var lettet. Jeg kommer inn som en spiss og ventet på et mål. Jeg var skadet lenge, så etter åtte uker å komme tilbake sånn som dette med et mål og mer viktig en seier også, så er jeg bare lettet og glad, sa spissen til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Darren Maatsen her. Saken fortsetter under videoen:

Smilte for seiersmålet: – Jeg er lettet

Også Stabæk-treneren var godt fornøyd etter kampslutt, og mente Maatsens scoring kunne minne om noe Arsenal-stjernen Pierre-Emerick Aubameyang pleier å gjøre.
– Aubameyang i Arsenal har jo spilt fotball i dag, sa Jönsson til Eurosport etter kampslutt før han fortsatte sammenligningen:
– Vi vet han har den speeden og en curl, og det er et veldig fint mål der man tar ut forsvarerne og får den rundt.
Treneren la ikke skjul på at seieren var meget viktig for laget, som har hatt en tøff periode.
– Den var viktig for oss og viktig for Darren som har vært ute lenge. Han er en interessant spiller som vi ikke kjenner så veldig godt, men det er speed og det er kvalitet, og en arbeidsinssats fra han og hele laget som berger tre poeng og det er jeg glad for, sa Jönsson.
Se hele intervjuet med Stabæk-treneren her. Saken fortsetter under videoen:

Friskmelder ikke Stabæk: – Et lite skritt på veien

Det ble likevel en nervepirrende kamp for Stabæk som sørget for mål både i eget- og motstanderen sitt nett, etter mål fra Andreas Hanche-Olsen i begge ender av banen. Haugesund var nære å med ta ledelsen flere ganger, men kvaliteten i den siste tredelen av banen uteble.

Mål, selvmål og perlescoring

Stabæk fikk en drømmestart da kaptein Andreas Hanche-Olsen sendte hjemmelaget i føringen etter 12 minutters spill, noe som fikk Haugesund til å protestere. Gjestene ropte etter offside, men Hanche-Olsen fikk likevel kriget inn ballen bak Sandvik uten en reaksjon fra dommer. Bildene som ble vist i etterkant av hendelsen viste at det var en korrekt avgjørelse.
Før hvilen skle samme mann inn sitt andre mål etter et innlegg fra Haugesunds Mikkel Desler, men denne gangen var 23-åringen uheldig med klareringen og satt ballen i eget nett.
– Begivenhetens sentrum i dag. Jeg fikk kranglet den inn begge veier. Det er litt klønete på eget mål der, så er det bra gjort på scoringen. Jeg starter vel på null i andre omgang, da, sa målscoreren til Eurosport i pausen.
De største sjansene uteble i kampens første omgang og lagene gikk til pause med ett mål hver.
Etter hvilen var det FKH som luktet mål og vartet opp med flere sjanser mot et Stabæk-lag i trøbbel. Men så gjorde Stabæk-treneren et meget viktig bytte. Darren Maatsen kom inn fra benken for Erik Botheim etter 70 minutters spill. Nederlenderen trengte kun syv minutter på banen før han viste seg fram med en perlescoring i øverste kryss fra 16-meteren. 29-åringen hadde vært ute med skade siden midten av juli før lørdagens kamp.
Like før slutt kunne innbytter Kornelius Norman Hansen øke ledelsen til hjemmelaget, men det ble istedet stolpe ut for 26-åringen.
Jönsson kunne likevel puste lettet ut etter å ha endt den lange rekken uten seier.
Dermed ligger Stabæk på en foreløpig åttendeplass, mens gjestene ligger på en tiende før alle kampene i Eliteseriens 17 runde er ferdigspilt.
  • Haugesund tar turen til Trondheim der de møter Rosenborg søndag 20. september klokken 18.00. Stabæk gjester Odd klokken 20.30. Begge kampene kan du se på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Se hva Haugesund-trener Jostein Grindhaug hadde å si etter kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Er ikke bekymret over mangel på målscorere i Haugesund

Slik stilte lagene:

Stabæk (4-4-2): Sandberg: – Øveraas, Solheim, Hanche-Olsen, Jonassen – Skytte, Lumanza, Vetlesen – Kinoshita, Botheim, Edvardsen.
Haugesund (4-3-3): Sandvik – Desler, Tiedemann Hansen, Pallesen Knudsen, Stølås – Leite, Grindheim, Pedersen – Sandberg, Wadji, Ammitzbøll.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53