Det hele begynte langfredag i påsken, da Discovery kunne avsløre de interne rasismevarslene mot daværende hovedtrener Henrik Pedersen. Oppstyret som fulgte engasjerte i hele Norge, og midt oppe i det hele satt Ivar Strømsjordet som styreleder - ansvarlig for å behandle begge partene i saken.
– Det er ikke tvil om at det har vært veldig krevende for oss alle og vanskelig både for interne og eksterne rundt klubben. Det har vært fryktelig vonde dager for alle som er glade i Strømsgodset, sier Strømsjordet til Discovery onsdag ettermiddag - fem dager etter at Henrik Pedersen forlot stillingen sin som hovedtrener.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Én ting er at jeg har vært lei meg, men at det har blitt så mye negativ omtale av klubben som så mange er glad i, det er tungt for meg.
– Kjenner du på en byrde for deg personlig?
– Jeg er sånn skrudd sammen at jeg føler på det personlig. Samtidig prøver jeg å fokusere på saken oppi dette her. Det er alle som har lidd av hele situasjonen som er viktig her, ikke meg, sier han.

Mener flere ting kunne blitt gjort bedre

Varslingssaken mellom varsler og klubben pågår fortsatt. Strømsgodset har blant annet ansatt advokat Pål Kleven til å bistå i saken, og en konklusjon er ennå ikke blitt fattet. Dermed har Strømsjordet lagt fokuset et annet sted de siste dagene.
– Varslingene håndteres av Kleven og de andre advokatene, så fokus for oss denne uka har vært å se framover. Gløden må tilbake, og vi må komme videre. Vi må lykkes med det vi egentlig driver med, og det er å spille fotball.
– Hvordan gjør man det?
– Det aller viktgste for styret nå er å få de formelle varslingsrutinene på plass. Varslingsrutinene er det viktigste for oss nå, da snakker vi både verneombud, tillitsvalgte og en bevisstgjøring rundt det hele, forteller Strømsjordet.
Og det er flere ting både han og styret har reflektert rundt i ettertid, som han tenker kunne vært bedre:
– Sett i ettertid kunne deler av den prosessen vært bedre. Rutinene våre burde vært bedre, og vi kunne brukt lengre tid på å konkludere med det vi gjorde på andre påskedag (at Henrik Pedersen etter første granskning fikk fortsette i klubben).
– Men det var et voldsomt medieoppstyr, og vi kjente nok litt på et tidspress. Men det er klart vi tenker nok tilbake på at vi skulle brukt litt mer tid.

Ikke vurdert egen stilling

På ett tidspunkt hevdet TV 2 at spillerne krevde avgangen til både Henrik Pedersen og styreleder Strømsjordet. Supportere har også uttrykt misnøye i sosiale medier rundt styrelederens håndtering.
– Jeg har ikke hatt tid til å følge med på alt i media, men det er medlemmene i klubben som bestemmer hvem som skal sitte som styreleder. Jeg forholder meg til det inntil de mener noe annet, sier han til Discovery.
– Har det vært noen evaluering i etterkant av håndteringen?
– Det har ikke vært noen formell evaluering, annet enn at styret er samtstemt både når det gjelder prosess og beslutninger. Vi har ikke lagt opp til noe evaluering i framtiden heller, men vi snakker jo sammen hver dag.
– Jeg føler alle er opptatt at vi skal gå videre. Nå er vi optimister igjen, og det er litt glød tilbake her. Gutta er tilbake med fellestreninger, og stemningen er en helt annen intern. Det er det fokuset vårt er, først og fremst.
Slik bedømte Discovery-kommentator Asbjørn Myhre situasjonen, da den stod på som verst:

Eksperten kritiserer Godsets håndtering: – Stryk i kommunikasjon

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51