Mjøndalen - Strømsgodset 1-1
Martin Rønning Ovenstad har spilt over 100 kamper for Strømsgodset, og har spilt seks «Ælv Clasico» tidligere.
Spesielt nok hadde han tre for hvert av lagene før helgens oppgjør på Consto.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
28 MINUTTER SIDEN
– Ekstra spesielt, sa han til Discovery på forhånd. Det var også scoringen hans et stykke ut i andre økt, da han dro seg inn fra venstresiden, vekk fra Lars-Christopher Vilsvik som valgte å forholde seg til løpet fra Nikolas Walstad, og bøyde ballen bort i lengste.
Til stor jubel fra alle i brunt, der Rønning Ovenstad også hoppet over reklameskiltene og jublet med noen av supporterne som endelig var tilbake på stadion.
– Det er surt og kjipt. Jeg synes de var litt bedre enn oss i første, men i andre har vi ganske overtaket på dem. Jeg føler de har en sjanse og den scorer de på. Vi har en haug vi burde scoret, og jeg synes vi skulle hatt tre poeng i dag, sier Rønning Ovenstad.
Mjøndalen startet den andre omgangen forrykende og jaget på for ledelse. De hadde mer ro med ball, traff på pasningene og turte å sende flere mann frem på offensive bevegelser, etter at Godset hadde vært farligst i store deler av førsteomgang.

Se høydepunktene: Rønning Ovenstad stilnet gamleklubben, før Stenevik svarte for Godset

Irritert Stenevik

Men Godset slo tilbake, og Halldor Stenevik dundret inn utligningen da ballen havnet i føttene hans etter et innlegg. Han la ballen til rette og banket den bort i lengste hjørne.
Samme mann senket nylig Rosenborg.
– Det oppleves deilig. Vi har egentlig ikke så mange store sjanser i dag. Det var viktig å få med det ene poenget, og ikke tape her i dag, sier Stenevik.
Han spilte i flere posisjoner i løpet av kampen. På begge kantene, og til slutt på backen.
– Jeg er en allsidig spiller, men er litt irritert over at jeg ble flyttet ned på back i dag. For ... vi skulle vinne.
– Du følte du hadde mer å utrette i front?
– Ja, absolutt, spesielt etter at jeg scoret. Da fikk jeg selvtillit, og det hadde vært mulig å gjøre mer mot det laget der.

Kunne fått rødt

Like før pause rev Strømsgodsets Niklas Gunnarsson ned Ole Amund Sveen da Mjøndalen-spilleren så ut til å være på vei gjennom. Trolig var det en vurdering på om Sveen ville rekke ballen før den gikk inn til keeper Viljar Myhra.
– Der er Niklas Gunnarsson heldig. Den tror jeg Sveen hadde rukket. Det er en kampavgjørende avgjørelse, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Etterpå hadde de helt forskjellig oppfattelse av hendelsen - som resulterte i gult kort.
– Han kommer fort der. Jeg føler han detter veldig enkelt. Ballen er ikke så bra at han rekker å ta den. Det er greit gult, men hvis det er rødt, da blir det mange røde i Eliteserien, sa Gunnarsson til Discovery i pausen.
Også Sveen fikk se TV-bildene.
– Jeg er så rask at den hadde jeg nådd, sa han med et smil, før han fulgte opp:
– Jeg kjente at jeg ble holdt, han stopper meg på vei gjennom. Det er vanvittig klønete, det er rødt for meg.

Roser dommeren

På overtid ropte hele Consto på straffe, da Fredrik Brustad sendte ballen i retning målet, før den ble stoppet av Gustav Valsvik. TV-bildene viste imidlertid at ballen traff Godset-kapteinen i hodet.
– Dommeren var god i dag. Jeg pleier å dømme godt, men jeg dømte feil på slutten der. Jeg syntes det var hands, men det var visst ansiktet, sier Vegard Hansen med et smil.
– Jeg er fornøyd med prestasjonen etter hvert. Skuffet over at vi ikke vinner kampen. Det synes jeg vi hadde fortjent etter en god annenomgang som vi kontrollerte, oppsummerer Mjøndalen-treneren.
Godset slo tilbake fra den tøffe opplevelsen i Bodø for noen dager siden.
– Jeg er veldig godt fornøyd med responsen til gutta og alle som spilte. Vi kommer fra 7-2 i Bodø og Mjøndalen har ikke spilt. Og vi skal spille her, en stor kamp for oss og for Mjøndalen. Vi kom under 1-0 og kom tilbake. Jeg er veldig fornøyd med mentaliteten i laget, sier Håkon Wibe-Lund etter kampen.

Helt uenige om denne situasjonen: – Gult kort! – Rødt kort!

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
40 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
EN TIME SIDEN