MARIENLYST:
– Å beskytte eget mål blir tema først i neste uke, så det er jeg her rolig på.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
8 TIMER SIDEN
Det sier Henrik Pedersen til Eurosport etter 1-3-tap hjemme mot Vålerenga fredag ettermiddag. Med en helt nykomponert forsvarsfirer og en keeper (Viljar Myhra) han vegret seg for å bruke i fjor høst, vedgår dansken at han har en jobb å gjøre framover.

Feil med ballen

Fredag fikk blant annet nykomlingen Ari Leifsson debuten i midtforsvaret ved siden av en annen nykommer, Niklas Gunnarson.
– Ja, det er masse jobb. Parr, Niklas, Ari det er tre nye i tillegg til keeperen, så selvsagt tar det tid. I de første treningskampene slapp vi inn mye, men i de siste har vi gitt vekk veldig få sjanser. I dag er detveldig unødvendige mål å gi bort. Både ved feil med ballen, men også det at vi er så mange spillere bak ballen når det skjer, konstaterer Pedersen.

Likefullt er han altså ikke bekymret. En jevnspilt affære med sjanser begge veier ble avgjort de siste 20 minuttene, da det så ut til at hjemmelaget gikk tom for krefter – noe for så vidt Dag-Eilev Fagermo mente Vålerenga også gjorde.

– Heldigvis lenge til seriestart

At det var baklengsmål av det såpass enkle slaget irritert flere av Godset-spillerne etter kampen.
– Det var ikke helt topp det, vi slipper inn litt for enkle mål og da blir det sånn, sier Herman Stengel til Eurosport.
– Litt for enkle sier du, tidvis veldig enkle?
– Ja, det kan du si, det er veldig enkle mål, og vi bør score noen flere til selv også. Heldigvis lenge til seriestart enda. Vi får håpe at det kommer raskest mulig, vi trener hardt og godt, sier drammensernes kaptein fredag.

– Bar preg av masse feil

Johan Hove har blitt dyrket i den dype midtbanerollen i Ipalibo Jacks skadefravær, en rolle han kjenner godt fra U-landslagsfotball. Den rollen løser unggutten fint, men det er fortsatt mye å gå på, mener han.
– Jeg syns det var en jevn kamp, som bar stort preg av masse feil og mange ting som blir øvd på. Jeg syns at 1-3 blir litt urettferdig for vår del. I frispillingene våre får vi til ganske mye, men de feilene vi gjør blir det mål i mot på. Det er klart vi må luke vekk alle feil før seriestart, men fotball er jo feil, konstaterer Hove.
Lars Jørgen Salvesen mener laget har mest å gå på i begge 16-meterne.
– Vi slipper inn billige mål selv, men det er ting vi må rette på inn mot seriestart. Vi har flere store sjanser også og skaper en del, jeg bør score to første ti minuttene. Vi kommer 4 mot 2 et par ganger uten å få noe ut av det, så vi har litt å jobbe med enda, vi har det.
– Er det der skoen trykker, i boksene?
– Ja. Men egentlig er jeg ganske fornøyd i dag, altså. Det dabbet av litt på slutten der. Vi har trent hardt og er slitne, de byttet en del og fikk inn friske bein, det vet treneren vår også.

Fornøyd trener

Trener Henrik Pedersen lot seg irritere over de to baklengsmålene som avgjorde kampen, men stort sett var dansken fornøyd med gjennomkjøringen.
– Jeg syns generelt vi spiller en fin kamp. Vi har hatt vår tøffeste treningsuke så langt og vi var overraskende friske i store deler av kampen. I første omgang har vi mange gode pressituasjoner og omstillinger, men vi har litt problemer med ballen når de står høyt på oss. Men det er tydelig at når de er lavere og mer organisert har vi mange gode løsninger og får skapt sjanser. Etter 10-15 min av andre omgang kommer vi godt tilbake og har full kontroll på det hele, får 1-1 og har tre-fire gode muligheter til å ta ledelsen, oppsummerer han for Eurosport.
– De får to mål på slutten og da ser vi forholdsvis møre ut, må jeg si. Og i begge situasjoner har vi mange folk bak ballen. Men mange gode ting, absolutt.

Varsler enda hardere treningsuke

At begge lag gikk tom for krefter var tydelig for alle som var på Marienlyst denne ettermiddagen, og flere av Godset-spillerne klaget på tunge bein allerede fra start.
– Vi fikk en god gjennomkjøring, det er tungt, men det er sånn det skal være, mener Salvesen.
På spørsmål om spillerne hans får det lettere framover begynner Pedersen å flire.
– Neste uke blir enda tøffere, da når vi toppen! Ja, da har de mye å se fram til, guttene. Så kommer en uke der vi skal litt ned, så litt opp en uke, så ned siste før Viking-kampen.
– Og da er de klare for seriestart?
– Ja, det er jeg sikker på at de er.
– Blir det mange mål i Godset-kamper i 2020 også?
– Målet med det vi trener på er at vi skal sprinte enda mer enn i høst og vi skal slippe vesentlig færre mål inn. Nå hadde vi rett nok tre ganger 4-0-tap mot Moldex2 og Viking, og tar du vekk de kampene så ser vår målforskjell helt annerledes ut. På slutten av høsten syns jeg vi viser at vi er sterke defensivt, men nå skal vi øve enda hardere på det.
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07