April har vært alt annet enn rosenrødt for Strømsgodset. I starten av måneden blusset det opp medieoppslag etter medieoppslag om at Godsets hovedtrener Henrik Pedersen har kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltpersoner i klubben.
Noen dager senere kunne TV 2 melde om at sju spillere har sendt rasismevarsel på Pedersen til NISO.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Etter dager og uker med spillermøter, pressemeldinger fra både spillere, trenere og klubbledelsen, samt flere avsløringer om både ordbruk og påstått splittelse i spillergruppen, kuliminterte det hele med at Pedersen og Strømsgodset avsluttet samarbeidet.
Lørdag valgte også Jostein Flo å tre av som sportssjef i klubben.

– Kunne ha håndtert ting bedre

Daglig leder i Strømsgodset Dag Lindseth Andersen, som sammen med styreleder Ivar Strømsjordet foretok møtene med spillerne i forrige uke, erkjenner at klubben kunne ha håndtert saken annerledes.
– Vi må være ydmyke på at ting kunne ha blitt håndtert bedre. Nå handler det om å løse de pågående varslingssakene, og etter hvert legge ting bak oss, sier Godset-sjefen til Discovery mandag morgen.
– Vi må se framover og komme oss opp på hesten igjen. Vi har innsett at vi trenger profesjonell juridisk hjelp, og vi har derfor engasjert et advokatfirma som uttaler seg om de pågående varslingssakene, legger han til.
– Hvordan har den siste tiden vært for deg og resten av klubbledelsen?
– Det er vanskelig å beskrive de siste ukene med ord...,men det har vært krevende, ekstremt krevende. Vi er en liten organisasjon, der det forventes at vi håndterer saker som dette på best mulig måte. Så er det bare sånn at man må se seg selv i retrospekt, og se om det er noen ting vi kunne gjort annerledes, svarer Andersen.

Flere har vist interesse

Søndag kveld be det klart at assistenttrener Håkon Wibe-Lund og tidligere hovedtrener i Strømsgodset Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben, fram til en permanent løsning er på plass. Ingebretsen har to ganger tidligere vært hovedtrener i Godset, mens Wibe-Lind har vært assistenttrener i klubben i seks år – i tillegg til å ha fungert som midlertidig hovedtrener ved to anledninger.
– For oss er dette et åpenbart valg når vi har to så ressurssterke personer i apparatet allerede. Nå handler det om å komme mest mulig tilbake til normalen, og nå er førsteprioritet å samle oss som klubb igjen, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen, som samtidig legger til grunn at treningshverdagen naturligvis fortsatt ikke er optimal, ettersom Strømsgodset er en av klubbene som ikke får lov til å avholde fellestreninger grunnet koronarestriksjonene.
– Hvordan arbeider dere nå med en mer permanent trenerløsning?
– Vi jobbet fullt og helt med denne løsningen gjennom søndagen, og nå går vi inn i en situasjon vi – og alle andre klubber – har vært i tidligere, nemlig å få på plass en ny hovedtrener. Det viktigste for oss er at vi ansetter noen som passer inn i klubben, svarer Andersen.
Den daglige leder forteller at de ikke har noe tidsperspektiv på ansettelse av ny hovedtrener, og at det ikke kan utelukkes at Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebrigtsen leder Godset i sesonginnledningen. Samtidig legger ikke Andersen skjul på at flere har vist interesse for jobben som hovedtrener.
– Det er veldig hyggelig, selv i en turbulent tid, at mange har visst interesse for jobben.

Flo skal bistå i arbeidet

Strømsgodset må også fylle tomrommet etter Jostein Flo, som lørdag bestemte seg for å forlate stillingen som sportssjef i klubben. Flo forlater ikke klubben, men skal i tiden framover jobbe som rådgiver – der en del av arbeidsoppgavene skal være knyttet til ansettelsesprosessen av ny hovedtrener og ny sportslig leder.
– Jostein har en enorm erfaring på dette feltet, og en stor ressurs når vi nå skal inn i neste fase. Jeg og resten av klubben har stor respekt for den jobben han har gjort i Strømsgodset gjennom alle disse årene, og det er ikke noe dramatikk rundt det at han nå gir seg, sier Andersen, før han fortsetter:
– Før eller siden kommer det et generasjonsskifte på alle områder. Fotballen er så dynamisk.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51