Det bekrefter klubben på egen hjemmeside.
– Niklas er en forsvarsspiller med mye erfaring, stor vilje og et sterkt utviklet konkurranseinstinkt. Han er offensiv i hodet, han liker å trene mye og er en stoppertype som vi har vært på utkikk etter gjennom vinteren. Vi er veldig fornøyd med at Niklas har valgt å komme hit til Strømsgodset, sier sportssjef Jostein Flo.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Forsvarsspilleren slutter seg til lagets treningsleir i tyrkiske Antalya tirsdag morgen.
I september signerte 28-åringen en kontrakt med Sarpsborg 08 som varte ut sesongen. Han har en fortid i blant annet Odd og Vålerenga. I tillegg har han vært i svenske Elfsborg og Djurgården.
– Jeg ser veldig frem til å spille for Strømsgodset. Det har vært en januarmåned med litt usikkerhet. Jeg har hatt muligheter å gå til Sverige, Danmark og utenfor Skandinavia, men jeg hadde ikke den rette magefølelsen, sier Gunnarsson til Godsets hjemmeside.

Tar nummeret til Glesnes

Nysigneringen vil overta draktnummeret til tidligere kaptein Jakob Glesnes. Philadelphia Union-spilleren spilte med nummer fem på ryggen.
Gunnarsson sier samtalen med trener Henrik Pedersen og sportssjef Jostein Flo ble avgjørende.
– Dette er et veldig interessant prosjekt, og Henrik er en dyktig og talentfull trener som vil opp og frem og han kan gjøre meg til en bedre fotballspiller, sier han.
Gunnarsson fikk sin hittil eneste landskamp for Norge borte mot Portugal i mai 2016.
I fjor snakket spilleren ut om en krevende tid i Palermo:
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32