• Onsdag møter Strømsgodset Bodø/Glimt på Aspmyra. Se kampen fra klokken 17:30 på ESN og discovery+ - sikre deg tilgang her!
DRAMMEN (Eurosport.no):
– Jeg er veldig imponert over det jeg har sett av han i år. Det fortjener «halvbror».
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
Det sier Strømsgodset-spiller Herman Stengel når Discovery møter deler av Godset-leiren på Marienlyst stadion dagen etter bragden over Rosenborg.
Gjestene fra Trondheim ledet kampen til pause, etter at tidligere RBKer Gustav Valsvik sendte ballen rett i beina til Rasmus Wiedesheim-Paul allerede etter to minutter, men drammenserne viste andre takter de siste 45`. Først satte Herman Stengel inn sin andre scoring for sesongen – fra straffemerket – før Halldor Stenevik ble den store helten tre minutter før full tid.
Matchvinnerscoringen var Halldor Stenevik sitt første mål i Eliteserien. Sist gang 21-åringen scoret i en tellende kamp var for Øygarden i OBOS-ligaen i 2018.
– Han gjør en svært viktig jobb for oss. Så krydrer han det med noen herlige detaljer offensivt. Halldor er en veldig ærlig spiller, så dette fortjente han, sier Stengel og sikter til målet mot Rosenborg.
– Og «halvbror»?
– Ja, det er kallenavnet hans her. En nydelig gutt, smiler den tidligere Vålerenga-spilleren.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Strømsgodset - Rosenborg

– Et stolt øyeblikk

I intervjusonen etter søndagens kamp fikk Halldor Stenevik spørsmål om han drømte om å bli matchvinner mot Rosenborg før kampen. Da svarte høyrekanten at det hadde han faktisk, opptil flere ganger.
– Ble det noe søvn natten etter kamp da?
– Ja, det ble det. Har kamp igjen om to dager, så måtte tvinge fram noen timer på puten, svarer Stenevik til Discovery mandag, før han videre svarer på hvordan det kjennes – når han nå har fått kampen litt på avstand – å bli matchvinner mot RBK.
– Jeg skal ikke lyve og si noe annet enn at det var et ekstremt stort og stolt øyeblik for min del. Å score i det 87. minutt mot Rosenborg var utrolig deilig, spesielt når det blir matchvinnerscoringen. Jeg er stolt av laget etter den snuoperasjonen.
Stenevik har som fotballspiller på toppnivå spilt i Brann helt siden han var 16 år gammel. Den allsidige, offensive spilleren ble aldri noe stor hit for de rødkledde, for etter en rekke utlån i Øygarden (daværende Nest-Sotra), ble han i januar 2019 hentet til Strømsgodset som bosman.
I Godset ble det et fire måneders utlån til Sogndal på tampen av 2019-sesongen, før han nå har jobbet seg godt på vei inn i 11eren til laget fra Drammen.
Se intervjuet med Stenevik her. Saken fortsetter under videoen.

«RBK-dødaren» med klar beskjed: – Det tror jeg folk begynner å forstå

Kantspiller

Så langt i 2021 har Halldor Stenevik startet samtlige fem kamper for Godset, derav tre på høyrekanten og to på venstreback. Med Jonathan Parr ute med skade har vestlendingen måttet bidra i backfireren både mot Tromsø (1-1) og mot Brann (0-3).
Men det er ingen tvil om at det er kantspiller Stenevik er.
– Håper jo at jeg har befestet kantposisjonen nå da. Jeg har alltid sagt at jeg er best som kant, så jeg har vikariert litt som back, men jeg er desidert best som kant. Det tror jeg også folk begynner å forstå, smiler Stenevik til Discoverys utsendte.
På sju dager møter Strømsgodset Rosenborg på Marienlyst, et hinder Godset hoppet fint over, før drammenserne onsdag reiser til Bodø for å bryne seg på Glimt, etterfulgt av «Ælv Classico» på Consto Arena søndag. Det er med andre ord lite tid til å hvile på laurbærene.
  • Lad opp til Bodø/Glimt - Strømsgodset på Eurosport Norge og discovery+ onsdag fra klokken 17:30. Sikre deg tilgang her!

Wibe-Lund: – Vi har stor tro på han

Trener Håkon Wibe-Lund trekker fram fleksibiliteten og moralen til Stenvik når han skal beskrive søndagens store helt.
– Jeg ønsker å trekke fram lagmoralen hans. Det er kantspiller han er, men når han får beskjed om å spille back, så skjønner han hvorfor og det er ikke noe klaging på det. Han går ut der og viser at han takler den oppgaven også, så det er en ekte lagspiller, sier Wibe-Lund til Discovery.
– Det er veldig gøy med Halldor. Han er en ekstremt sulten gutt. Fortsatt ung, men veldig offensiv i hodet. Vi har stor tro på han, så det var ekstremt gøy at det var nettopp Halldor som fikk den scoringen, legger treneren til.
Sett denne ukens episode av Bernt oppsummerer?

Bernt oppsummerer: Bolle-angrep, iskald ballgutt og KBK-feiring

Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53