• Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Dansken kom til Drammen før 2019-sesongen og ble beskrevet som en ledertype og potensiell publikumsfavoritt, men dessverre for midtbanemannen ble ikke oppholdet i norsk fotball slik han hadde ønsket.
Med i underkant av 300 kamper i den danske toppligaen var det ikke erfaringen det stod på. Dansken hadde bakgrunn fra blant annet Horsens, Aarhus, Odense og Brøndby, men likevel gikk det ikke veien for 33-åringen som havnet på «flopplaget» hos Eurosport.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
– Han skulle bli ledertypen og den som gikk foran, en hardhaus som dette Strømsgodset laget har savnet. Han har vært skadet også, men han har ikke vist noen ting når han har spilt, oppsummerte Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.

Kan ikke signere for dansk klubb

Etter under ett år i Strømsgodset ble man i februar enige om å avslutte arbeidsforholdet. Spelmann bor fortsatt i Drammen som følge av koronaviruset.
– Det var mitt eget ønske å få terminert den avtalen som ellers ville stått til utgangen av 2020. Jeg har laget en fin avtale, så det er ingen panikk hos meg, sier han til danske Ekstrabladet.
Planen hans er å flytte til København. Ifølge Tipsbladet kan han ikke signere for en dansk klubb før det danske overgangsvinduet åpner i sommer fordi kontrakten hans ble terminert etter 31. januar. Da må han eventuelt spille som amatør, men det er neppe aktuelt.
Sportssjef Jostein Flo sa følgende etter termineringen av Spelmanns kontrakt:
– Martin har ikke fått ut sitt potensial her i Strømsgodset og han har ikke spilt nok førstelagsfotball. Han ønsket nå å fortsette karrieren i en annen klubb og det har vi valgt å respektere. Vi er enige om å avslutte arbeidsforholdet og vi ønsker Martin lykke til videre på veien, sa Flo til Godsets hjemmeside.
Strømsgodset har i øyeblikket permittert spillere og trenere.
(saken fortsetter under):

Slik er permitteringsordningen i Danmark: – Bedre enn i Norge

Vil spille på høyeste nivå

Dansken er klar på at han ikke har tenkt at karrieren er over selv om han ikke lyktes i Strømsgodset.
– Jeg skal fortsette med å spille fotball. Og jeg har stadig ambisjoner om at det skal foregå på høyeste nivå – i Superligaen, sier han.
– Jeg føler ikke at jeg har mistet noe fordi jeg har terminert min avtale med Strømsgodset, sier han Ekstrabladet.
Spelmann endte totalt med 12 kamper for Strømsgodset og spilte kun én kamp for drammenserne etter juli. Det var som innbytter i 6-0-seieren over Brann.
Etter sin første trening snakket han om overgangen til Godset:
Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN