DRAMMEN/BODØ (eurosport.no):
I løpet av en fjorten dagers periode i september signerte seks Strømsgodset-spillere nye kontrakter med drammensklubben. Deriblant nøkkelspillerne Johan Hove og Lars-Jørgen Salvesen.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
18 TIMER SIDEN
Dermed sitter sportssjef Jostein Flo med bedre kort på hånda når klubber henvender seg med interesse for hans spillere, som Bodø/Glimt.
Tidligere i overgangsvinduet forhørte, etter det Eurosport erfarer, den suverene serielederen seg til Strømsgodset med tanke på tilgjengeligheten til Hove og Salvesen. Glimt sitter på et betydelig millionbeløp etter store salg det siste året og er på jakt etter unge spillere som passer profilen til klubben.

Avviser ikke interesse

Likevel skal prisantydningen bodøværingene foreslo overfor Godset ikke ha imponert på Marienlyst. Sportssjef Jostein Flo har ikke besvart Eurosports henvendelser, men Glimts daglige leder Frode Thomassen avviser ikke at midtbanespilleren og angriperen har vært høyaktuelle navn på Aspmyra.
– Vi, som andre norske klubber, ser hva som er mulig å få til og hva slags spillere som vil passe inn. Men å kommentere konkrete spillere og overganger, kan jeg vanskelig gjøre.
Men har dere henvendt dere konkret til Strømsgodset om Johan Hove og Lars-Jørgen Salvesen?
– Nei, det trur jeg ikke. Kanskje. Jeg aner ikke, smiler Thomassen.
– Aner ikke?
– Det finnes jo gode spillere rundt i veldig mange gode klubber i Norge. Nå er man i en fase der vi kartlegger hva som er mulig å få til og de du nevner der er gode spillere. Vi ser på hvordan vi skal bygge sterkere mot neste år, men vi er også veldig opptatt av stallen vi har, for der har vi mye kvalitet. For oss blir det viktig å ha kontinuitet. Vi skal på ingen måter å tømme stallen og vi er opptatt av å bygge videre på det vi har skapt, forklarer den daglige lederen.
Etter at framstøtet på Hove ikke lyktes, skal Glimt ha sett seg om etter andre kandidater. Vegard Leikvoll Moberg som et kortsiktig, rutinert tilskudd til troppen, mens Stabæks Hugo Vetlesen er mer i kategori som Hove: Ung, energisk og lovende midtbanespiller.

– Gøy om det ligger noe i det

Selv svarer hovedpersonene ullent om de har hørt om interessen fra det som blir årets seriemester i Eliteserien.
– Jaaa.... ja, nei. Jeg vet ikke. Det er mange som snakker og du vet aldri hva som er sant og ikke. Jeg signerte ny kontrakt her, fordi jeg har lyst til å være her. Bodø/Glimt er det beste laget i Norge da, så det er gøy om de eventuelt viser interesse, dersom det ligger noe i det, sier Hove om henvendelsen fra nord. Før han følger opp:
– Men akkurat nå så er det ett lag i Norge som jeg skal være i. Godset er det beste for meg nå.
Saken fortsetter etter videoen:

Kritisk til prestasjonen – bekrefter at de jobber med spillerkjøp

Salvesen var nære en overgang til sveitsiske Lugano tidligere i år. De hadde et bud inne på ham som Godset til slutt valgte å si nei til. Det er fortsatt det nærmeste han har vært en overgang fra Marienlyst, sier sørlendingen.
– Jeg har selvfølgelig hørt om interesse fra forskjellige steder, og det var også bud tidligere i år som faktisk var konkret. Da var det mer opp til klubben hva de ville gjøre, men jeg trives utrolig godt og har funnet meg veldig til rette her i Strømsgodset. Jeg håper bare på å score flere mål fremover, sier han til Eurosport.
– Hva med Bodø/Glimt, kunne det vært interessant?
– Det er mye rykter i fotballen. Ofte hører man om interesse her og der, og så er det ofte et stykke fra interesse til noe konkret. Det vil alltid være sånn at presterer man og gjør det bra, og som spiss scorer mål, så kommer folk til å legge merke til det, svarer 24-åringen.

– De skal sør eller øst, ikke nord

Strømsgodset-trener Henrik Pedersen er tydelig på at han ikke ønsker å slippe to av sine beste spillere til en annen norsk klubb.
– Nei, de skal sør eller øst eller noe. Ikke nord, ler dansken.
– Men forstår du at Kjetil Knutsen liker det han ser av de to, særlig tatt i betraktning den spillestilen dere har her i Drammen?
– Selvfølgelig forstår jeg det. Jeg vet ikke hvilken norsk angriper som spiller i Eliteserien som er mer interessant enn «Salve». Jeg vet ikke hvilken sentral midtbanespiller som er mer interessant enn Johan akkurat nå. Det er to supre, unge spillere som stadig har et kjempepotensial, så selvsagt er det interesse for dem både i Norge og ute, sier Pedersen.

– Må prestere godt over lengre tid

Selv om Hove har fått sitt virkelige gjennombrudd med en kanonsesong i 2020, og Salvesen har hatt sitt livs beste 14 måneder på fotballbanen for Godset, mener Pedersen at det enda er tidlig for dem å forlate Drammen.
– Det er ingen kunst å selge Johan Hove eller Lars-Jørgen Salvesen i dag eller i morgen hvis det var det vi ville. Men en av mine oppgaver er å forberede de unge guttene på det livet som kommer etter oss, så de ikke kommer tilbake etter 12 måneder slik vi ser mange norske spillere gjør. Det er fordi de ikke klarer seg , men det er bedre at de kommer ut og at det blir et mellomsteg til noe større igjen.
  • Deadline Day-sendingen ser du på Eurosport Norge, Dplay og eurosport.no fra kl. 19.00. Sikre deg tilgang her!
Strømsgodsets klare målsetning er å utvikle ungguttene både som mennesker og fotballspillere så de er klare til å lykkes utenlands, og ikke i en annen norsk klubb.
– Det krever at du er et modent menneske, at du kan være en del av en spillestil, at du kan ha høy intensitet, det krever at du som angriper kan gå fire kamper uten å score uten å få en knekk.
– De har begge to prestert over kort tid. Nå har Salvesen slitt med å score, men spilt fint. Hadde han fått den måltørken utenlands hadde ingen plukket ham opp og hjulpet ham, de hadde bare hentet en ny spiller. Men selvfølgelig, når det riktige tilbudet, med den riktige treneren og klubben dukker opp, skal de ut, avslutter han.
Sett denne?

Lillebror Hauge sesongdebuterte for Glimt: – Målpoengene kommer

Eliteserien
Se høydepunktene: RBK reddet uavgjort mot Haugesund
I GÅR PÅ 20:02
Eliteserien
Murring blant fansen: Fagermo inviterer til prat med supporterne
I GÅR PÅ 13:17